AAA

Contact Sitemap  
Bookmark and Share
Volg ons op  

Over Wilde Ganzen

Wilde Ganzen bestrijdt armoede wereldwijd. We steunen honderden kleinschalige projecten in arme gebieden. Deze projecten zijn opgezet door lokale mensen en hun gemeenschap samen met bevlogen Nederlanders. Wilde Ganzen helpt met kennis, ervaring en financiële steun. Dat leidt tot een directe en blijvende verbetering. Daar helpt u met iedere gift aan mee! » Lees meer.

Visie, missie & propositie

Een wereld waarin mensen die in armoede leven op eigen kracht hun situatie en hun toekomst verbeteren. Lees onze visie, missie en propositie » Lees meer.

Resultatenboekje Wilde Ganzen

Een unieke organisatie

Dat Wilde Ganzen iedere week op radio en televisie in het Project van de Week fondsen werft voor een concreet en kleinschalig ontwikkelingsproject weten de meesten van u. We doen dat op een bijzondere manier, maar ook andere organisaties ondersteunen kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden.
Wat maakt ons dan uniek? Wij onderscheiden ons doordat wij uitsluitend ontwikkelingsprojecten financiëren die door Particuliere Initiatieven in Nederland worden ondersteund. Elk jaar benaderen honderden scholen, steungroepen en kleine stichtingen Wilde Ganzen. Samen met een lokale organisatie in een ontwikkelingsland willen zij een project opzetten om mensen te helpen hun toekomst te verbeteren. Met hulp van Wilde Ganzen werven de Particuliere Initiatieven fondsen en geven zij voorlichting over het project, waarna zij van Wilde Ganzen een premie krijgen op hun actieresultaat.

Wilde Ganzen hecht veel waarde aan de rol van de organisatie in het ontwikkelingsland. Zij is verantwoordelijk voor de uitvoering en duurzaamheid van het project. Wilde Ganzen vraagt de buitenlandse partner om zelf de aanvraag in te dienen en houdt met de partner contact over de projectuitvoering en de rapportage. Natuurlijk doen we dat in goed overleg met het Particuliere Initatief in Nederland.

Tenslotte bent u als gever een onmisbare schakel in de keten. Met uw gift maakt u het mogelijk dat elk jaar honderden Particuliere Initiatieven een premie kunnen krijgen zodat een concreet, kleinschalig project voor een groep kansarmen kan worden uitgevoerd. Wilde Ganzen ontvangt ook overheidssubsidie maar alleen voor een aantal specifieke programma's. Alle projecten die u op de radio hoort, op de televisie ziet en waarover u op de website leest worden met particuliere middelen gefinancierd. Alle giften worden wekelijks tot op de cent nauwkeurig verantwoord. Dat past binnen ons streven om zo transparant mogelijk fondsen te werven en te besteden.

Werkwijze

Wilde Ganzen stuurt zelf geen mensen, maar steunt ontwikkelingsprojecten waarvoor scholen, stichtingen of particulieren in Nederland geld inzamelen. Zo’n project wordt uitgevoerd samen met een lokale organisatie in het ontwikkelingsland. Zij zorgen ervoor dat het geld op de juiste plek terechtkomt en wordt gebruikt waarvoor het bestemd is. » Lees meer.

About Wilde Ganzen

Jaarplan 2015 samenvatting

Vacatures


Voor actuele vacatures; zie Nieuws.

 

Jaarverslag 2014

Klik op de knop om het jaarverslag 2014 van Wilde Ganzen of onze jaarrekening te lezen!

Jaarverslag 2013

»Lees separaat jaarrekening 2013
»Samenvatting van ons jaarplan 2014

Jaarverslag 2012

»Lees separaat jaarrekening 2012

Eerdere jaarverslagen

In de jaarverslagen van Wilde Ganzen leest u al onze activiteiten per jaar. Klik hier voor een overzicht van onze jaarverslagen van de afgelopen jaren, als pdf-bestanden te downloaden.

Wie is wie

Op het kantoor van Wilde Ganzen werken zo'n 40 mensen, voltijd of deeltijd. Hier ziet u onze medewerkers:
» Medewerkersoverzicht

Raad van toezicht

Stichting Wilde Ganzen/IKON heeft een Raad van Toezicht die een toezichthoudende verantwoordelijkheid heeft. » Lees meer...

Beleidsnota's

Wilt u een project opzetten met uw projectpartner in het buitenland, lees dan eens de beleidsnota's Kinderen in sloppenwijken en op het platteland en Mensen met een beperking.

Mocht u meer willen lezen over het onderwerp kinderen in sloppenwijken en
op het platteland: www.bettercarenetwork.nl.

Veelgestelde vragen

Hier vindt u de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.
» Lees onze FAQ.

www.wildeganzen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten