AAA

Contact Sitemap  
Bookmark and Share
Volg ons op  

28 sep 2012Directeur Josine Westerbeek-Huitink neemt afscheid

Als Josine Westerbeek-Huitink op 1 oktober na zeven jaar als directeur van Wilde Ganzen vertrekt, laat zij een bloeiende en betrokken organisatie achter. Terugkijkend op haar directeurschap, lichten we er graag een paar bijzonderheden uit.

Terugblik
Onder haar leiding is Wilde Ganzen op nieuwe manieren fondsen gaan werven. Vlak na het aantreden van Josine dient Wilde Ganzen met een aantal partners voor het eerst een aanvraag in voor overheidssubsidie. En met succes! In 2007 is het Action for Children-programma gestart. Sindsdien ondersteunen we partnerorganisaties in Brazilië, India en Zuid-Afrika bij het opzetten van eigen fondsenwerving met behulp van de Wilde Ganzenmethode. Vier jaar later hebben we opnieuw subsidie gekregen en is het programma uitgebreid naar Kenia.

In 2011 krijgt Wilde Ganzen ook de SBOS-subsidie (Subsidiefaciliteit Burgerschap en Ontwikkelings Samenwerking). Deze regeling is in de plaats gekomen van het Kleine Plaatselijke Activiteiten-programma (KPA) van NCDO. In de jaren daarvoor werkten Wilde Ganzen en NCDO steeds nauw samen, niet alleen in het Stimuleringsfonds voor de financiering van projecten van Particuliere Initiatieven in Nederland, maar ook bij het organiseren van PI-dagen en trainingen voor Particuliere Initiatieven.

De afdeling Fondsenwerving en Communicatie van Wilde Ganzen wordt uitgebreid. Wilde Ganzen gaat actief aan de slag met haar herpositionering als dé expert op het gebied van concrete projecten in ontwikkelingslanden. Het ‘Project van de Week’ wordt geïntroduceerd waarbij wekelijks een concreet project centraal staat. Daarop worden ook veel communicatieve en fondsenwervende activiteiten afgestemd.

In 2011 is Wilde Ganzen beneficiënt geworden van de Nationale Postcode Loterij. Dit betekent dat de loterij Wilde Ganzen voor een periode van ten minste vijf jaar met een structurele bijdrage steunt.

En nog veel meer..
Andere bijzondere momenten waren bijvoorbeeld het 50-jarig bestaan van Wilde Ganzen in 2007. Na de start met een wervelende show in theater Orpheus in Apeldoorn trekt Josine een half jaar door het land om allerlei activiteiten van Particuliere Initiatieven bij te wonen. Het PI heeft altijd haar warme belangstelling gehad.

Vanaf het prille begin is zij ook betrokken bij Partin, de brancheorganisatie voor Particuliere Initiatieven in Nederland.

Maar ook het ontvangen van de eervolle Adriaan Borstprijs in 2011 tijdens het Christelijk Sociaalcongres was een hoogtepunt. De kern van christelijk-sociaal denken is het dragen van persoonlijke verantwoordelijkheid. Volgens het juryrapport laat Josine Westerbeek-Huitink die christelijk-sociale instelling keer op keer zien in het werk dat zij doet.

Dit alles is slechts een greep uit de bevlogen tijd, bijzondere momenten en resultaten die Josine heeft geboekt tijdens haar periode bij Wilde Ganzen. Josine, we zullen je missen en wensen je veel succes met de mooie nieuwe uitdagingen die op je pad komen!

Op 1 november zal de opvolger van Josine in dienst treden. Dhr. Klaas van Mill begint dan in zijn nieuwe funcie als directeur van Wilde Ganzen.

Stuur de website van Wilde Ganzen door aan een vriend!

Uw naam:


Uw e-mail adres:


Naam geadresseerde:


E-mail adres geadresseerde:


Bericht:

De adressen worden voor geen enkel ander doel gebruikt dan het versturen van deze e-mail. De adressen worden niet opgeslagen.

www.wildeganzen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten