AAA

Contact Sitemap  
Bookmark and Share
Volg ons op  

30 jul 2012Wandel mee voor mensen in Benin!

De omgeving van onze vestigingsplaats Hilversum is een prachtig groen, natuurrijk gebied waar u heerlijk kunt wandelen. En wat is er nu leuker dan om u tijdens deze mooie wandeling in te zetten voor Wilde Ganzen en daarmee de mensen in Benin een kansrijke toekomst te geven?

Op zaterdag 13 oktober wordt de 2Charity Walk georganiseerd. Deze wandeltocht kent een route, verdeeld over vier afstanden van 5 tot 20 km, die loopt door de natuurrijke omgeving van Hilversum en over de prachtige 's-Gravelandse Buitenplaatsen.

Bij deze tocht zijn meerdere goede doelen aangesloten, waaronder Wilde Ganzen. Startpunt is het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s Graveland.

Loopt u ook mee voor de mensen in Benin?
Alle deelnemers laten zich sponsoren door familie, vrienden, kennissen of collega’s om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het gekozen goede doel. Het streefbedrag per loper of team is minimaal € 250,-. U kunt alleen lopen of met een team. Uiteraard wordt u sowieso vergezeld door alle andere deelnemers aan de afstand van uw keuze. Ook Wilde Ganzen zal met een team van medewerkers lopen op deze gezellige dag!

Met het geld dat we gezamenlijk die dag bij elkaar lopen helpen we mensen in Benin op weg naar een zelfstandig leven zonder armoede en honger. Niet meer afhankelijk zijn, maar vanuit eigen kracht een toekomst op kunnen bouwen.

Op de website www.2charitywalk.nl vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden voor de wandeltocht. Ook kunt u vanuit deze site uw actie via social media onder de aandacht brengen van uw bekenden, om zo nog meer mensen te inspireren om mee te wandelen of u te laten sponsoren

Wilt u samen met Wilde Ganzen in beweging komen? Wij ontmoeten u en uw medewandelaars graag in oktober!
Noot: Er zijn vier verschillende afstanden: 20, 15, 10 en 5 kilometer en de starttijden variëren van 9.00 uur tot 10:30. Deelname is €10,- per persoon, waarvan €5,- ook direct naar een goed doel gaat: herstel van de buitenplaatsen van Natuurmonumenten.

Over het project en Benin:
Gbegourou ligt in het noorden van Benin, in de gemeente Ayegounou van het departement Borgou.

Dit project biedt 8.938 mensen in het noorden van Benin, in West-Afrika, de kans om zelf een einde te maken aan armoede en honger. De bevolking van de vijf dorpen van Gbegourou is enthousiast. Zij hebben een comité gevormd dat met de lokale gemeenschap en met steun van Wilde Ganzen en THP Benin een einde gaat maken aan armoede en honger in de regio. Zij hebben het initiatief genomen om een gebouw te bouwen. Dit gebouw in Gbegourou wordt de centrale plaats waar de plannen van de gemeenschap worden uitgevoerd. De lokale overheid steunt bij dit project.  

Het comité in Gbegourou heeft met de lokale autoriteiten een terrein van drie hectare gevonden waar het gemeenschapsgebouw gebouwd kan worden.

In het gemeenschapscentrum komt een kleine kliniek en een opslagruimte voor landbouwgewassen. In het trainingslokaal worden cursussen gegeven in betere landbouwtechnieken, alfabetisering, microkrediet, het voorkomen en behandelen van ziektes, handvaardigheden en ondernemerschap. Alles is laagdrempelig, veel wordt door vrijwilligers gedaan. De overheid zorgt voor de plaatsing van verpleegkundigen. Ook worden in Gbegourou woningen voor twee verpleegkundigen gebouwd, een gastenverblijf, en een peuterspeelzaal. Grondwater wordt opgepompt en in een watertoren opgeslagen. Zonnepanelen leveren de elektrische energie.

Men probeert de functioneringkosten heel laag te houden. Door het ontwikkelen van economische activiteiten, op een zakelijke wijze (zoals de opslag van landbouwproducten en het verlenen van spaarfaciliteiten en micro krediet), wordt gemeenschapsgebouw na zes tot acht jaar onafhankelijk. De bevolking is dan in staat deze zelfstandig te laten draaien. Zonder bijdragen uit het buitenland, maar wel met blijvende betrokkenheid van hun eigen overheid.

Het land Benin

Het West-Afrikaanse land Benin is een van de meest stabiele democratieën in Afrika. In april 2011 werd de zittende president Yaji Boni herkozen en naast de armoedevraagstukken zal hij een uitdagende klus hebben aan de nodige bestuurlijke hervormingen. Ondanks dit en de economische groei blijft Benin een van de armste landen ter wereld. Benin heeft bijna negen miljoen inwoners, waarvan 59 procent op het platteland woont. Voor velen zijn de basisbehoeften niet toegankelijk of onbetaalbaar en ze blijven afhankelijk van kleinschalige landbouw. Daardoor is 19 procent ondervoed.

Millenniumdoelen gerelateerd

• 47,3% van de bevolking leeft van minder dan €1,- per dag;

• 19% is ondervoed;

• 89 per 1.000 levend geborenen overlijden in het eerste levensjaar;

• Aantal vrouwen dat sterft in het kraambed is 840 per 100.000;

• Van de 15-49 jarigen is 1,2% besmet met HIV/Aids;

• 35% van de bevolking heeft geen toegang tot schoon drinkwater

Stuur de website van Wilde Ganzen door aan een vriend!

Uw naam:


Uw e-mail adres:


Naam geadresseerde:


E-mail adres geadresseerde:


Bericht:

De adressen worden voor geen enkel ander doel gebruikt dan het versturen van deze e-mail. De adressen worden niet opgeslagen.

www.wildeganzen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten