AAA

Contact Sitemap  
Bookmark and Share
Volg ons op  

Achtergrond Wilde Ganzen

Geschiedenis in vogelvlucht
Voor de oprichting van Wilde Ganzen gaan we ruim vijftig jaar terug in de tijd. Het was in 1953 toen tijdens een dienst in de Domkerk een kerkganger vroeg wat de kerk eigenlijk aan de armoede in India deed. Het bestuur van het Interkerkelijk Overleg inzake Radioaangelegenheden (IKOR) bezon zich op haar diaconale taak en kwam tot de conclusie dat zij hulp moest bieden. In 1957 richt IKOR de ‘Commissie Wilde Ganzen’ op.

Eerste inzameling
In datzelfde jaar is de eerste Ganzenvlucht op de radio met als doel geld inzamelen voor de slachtoffers van een aardbeving in Turkije. Opbrengst: 167 gulden.
In 1972 wordt Wilde Ganzen een aparte organisatie: Stichting Wilde Ganzen/IKOR. Kort daarna verschijnt de eerste Ganzenvlucht in de huidige vorm op televisie. In 1976 gaat IKOR samen met het Convent van Kerken en gaat verder onder de naam Interkerkelijke Omroep Nederland (IKON).

Meer hulp
Het gaat goed met Wilde Ganzen: de opbrengsten van inzamelingsacties stijgen elk jaar, zodat wij steeds meer projecten kunnen steunen. Begin jaren negentig introduceert Wilde Ganzen de zogenaamde vermeerderingsacties. Wie in Nederland zelf geld inzamelt voor een goedgekeurd project, krijgt van Wilde Ganzen een flink bedrag extra. In 2007 viert Wilde Ganzen haar 50-jarig jubileum. Sinds 2008 kunnen Particuliere Initiatieven ook een trainingsprogramma volgen, zodat de slagingskans van een project nog groter wordt. Want dat is waar het allemaal om draait: het doelgericht helpen van mensen in ontwikkelingslanden een beter bestaan op te bouwen. Nu en in de toekomst.

www.wildeganzen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten