AAA

Contact Sitemap  
Bookmark and Share
Volg ons op  

Nalaten

Welk verschil maakt ú na uw leven?

Wilt u mooie projecten in ontwikkelingslanden blijven steunen, ook als u er niet meer bent? Dan zou u Wilde Ganzen kunnen opnemen in uw testament. Onze wereldwijde projecten maken een belangrijk verschil voor mensen die hun levenssituatie graag willen verbeteren. Samen met hun gemeenschap, samen met bevlogen Nederlanders en samen met Wilde Ganzen. Met uw steun kunnen wij nog meer van dit soort projecten mogelijk maken. Een klein bedrag in uw testament betekent al een groot verschil in het leven van een ander.

De betekenis van ons leven ligt in het verschil dat we maken in het leven van anderen.”
Nelson Mandela


Uw persoonlijke keuze
Indien u niets regelt, bepaalt de wet waar uw geld naartoe gaat. Uw eventuele (klein)kinderen of neven en nichten zijn dan uw erfgena(a)m(en). Indien u dit niet wilt, kunt u bij een notaris uw wensen aangeven in een testament. U bepaalt dan zelf wie uw erfgenamen zijn en wie eventueel een legaat ontvangt.

Twee opties: erfstelling en legaat

Erfstelling
U kunt ervoor kiezen om Wilde Ganzen als (mede)erfgenaam op te nemen in uw testament. We ontvangen dan (een deel van) uw erfenis, een bepaald percentage van uw nalatenschap.

Legaat
Een legaat betekent dat u een vastgesteld bedrag of een bepaald goed nalaat aan Wilde Ganzen, zoals een huis, kunstwerk, effectenportefeuille of een van te voren vastgesteld percentage.

Geen erfbelasting
Als houder van het CBF-keurmerk valt Wilde Ganzen onder de Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI). Wij hoeven daarom geen erfbelasting te betalen. Het gehele bedrag dat u nalaat gaat dus naar Wilde Ganzen. 

Naar de notaris
Op de website belastingdienst.nl of via de belastingtelefoon 0800 - 0543 kunt u informatie inwinnen over de wet- en regelgeving omtrent nalaten. Op notaris.nl of via 0900 - 3469393 vindt u een notaris bij u in de buurt.

De notaris kan ons vermelden als: Stichting Wilde Ganzen/IKON, gevestigd te Hilversum. Geregistreerd bij Kamer van Koophandel in Hilversum nr. 41192276

 

Carolien Wijnia

Wilt u onze brochure aanvragen? Of heeft u behoefte aan een persoonlijke gesprek? 

Neem dan vrijblijvend contact op met Carolien Wijnia, relatiemanager Nalatenschappen, via carolien@wildeganzen.nl of 035 - 8700281.

Zij staat u graag te woord.

www.wildeganzen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten