AAA

Contact Sitemap  
Bookmark and Share
Volg ons op  

Periodiek schenken


Schenken met belastingvoordeel
Armoede lossen we niet zomaar op. Daarom zijn vaste bijdragen van donateurs zeer waardevol. Ze geven ons de zekerheid om ons werk te kunnen blijven doen en het levert u belastingvoordeel op.

Een periodieke schenking houdt in dat u minimaal 5 jaar jaarlijks een vast bedrag geeft. U bepaalt zelf hoeveel. Uw gift is geheel aftrekbaar van de belasting, waardoor u al gauw de helft terug krijgt. Afhankelijk van uw inkomen is dat tussen 37% en 52%. Uw gift is dus meer waard, zonder dat het u meer kost!

Voorbeeld:

 

U geeft per jaar

€ 250

U krijgt retour via de belasting (gemiddeld 42%)

€ 105

Uw gift kost u netto

€ 145


De voordelen op een rij:

  • U profiteert van maximaal belastingvoordeel.
  • Uw gift is meer waard.
  • U draagt op een structurele manier bij aan armoedebestrijding.


Hoe werkt het?
Wilt u een periodieke schenking doen? Uw gift is meer dan welkom. Download dan het schenkingsformulier voor Windows of het schenkingsformulier voor Apple. Nadat u het formulier hebt ingevuld, stuurt u het ter ondertekening naar ons op. Wij sturen het vervolgens ondertekend aan u terug. Voorheen was er een notariële akte vereist voor een periodieke schenking, maar nu kunt u dit direct met ons regelen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over periodiek schenken? Ontvangt u het formulier liever per post? Neem dan vrijblijvend contact op met Viola van Dalfsen via viola@wildeganzen.nl of 035- 626 09 91. Zij staat u graag te woord.

Toch een notaris? Gebruik de Schenkservice
Zoals gezegd is het niet nodig om uw periodieke schenking via een notariële akte vast te leggen om van het belastingvoordeel te genieten. Mocht u dat toch prettig vinden, dan kan dat natuurlijk (hier zijn wel kosten aan verbonden). Wij raden aan dat te doen via de Schenkservice.

Medewerker Servicelijn Particulieren Viola van Dalfsen informeert u graag. U kunt haar bellen op 035- 626 09 91 of een email sturen: viola@wildeganzen.nl.

www.wildeganzen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten