Archief: 2018

 • Wilde Ganzen-directeur Kees de Jong over samenwerking

  “Ik wil graag met PI’s in gesprek hoe we ons geld zo goed mogelijk in kunnen zetten. Alleen zo kunnen we samen concreet een verschil blijven maken in het leven van mensen in armoede.”

  Lees meer
 • #StopWeeshuisStage van start

  Met #StopWeeshuisStages waarschuwen we Nederlandse jongeren voor de gevolgen van stage lopen in buitenlandse weeshuizen.

  Lees meer
 • Nieuwe ronde subsidies van Frame, Voice, Report!

  Het programma Frame, Voice, Report! daagt kleine ontwikkelingsorganisaties uit om vóór 31 januari 2019 een plan voor een communicatieactiviteit in Nederland of Vlaanderen in te dienen. Doe mee!

  Lees meer
 • Hoe KidsCare in Kenia hele families weer energie geeft

  Lisette (67) en Gerard Geenen (70) zetten zich met KidsCare al ruim twintig jaar in voor Kenia. Wat bezielt hen om zoveel tijd in deze stichting te steken?

  Lees meer
 • “We hebben allemaal baat bij een eerlijke samenleving”

  Interview met Santanu Mishra, mede-oprichter van Smile Foundation, een van de grootste goede doelenorganisaties van India.

  Lees meer
 • “Kleine projecten, maar toch heel zinvol”

  Stichting AFOS uit Dronten bestaat dit jaar een halve eeuw en Wilde Ganzen vliegt al bijna 25 jaar voor hun projecten in Burkina Faso.

  Lees meer
 • Vooruitgang met behoud van eigen cultuur in Suriname

  In de jungle van Suriname wordt de cultuur van de Marrons in ere gehouden. Tegelijk willen de inwoners van het dorpje Pikin Slee vooruitgang.

  Lees meer
 • Kees de Jong nieuwe directeur Wilde Ganzen

  Wij zijn verheugd bekend te maken dat Kees de Jong de nieuwe directeur van Wilde Ganzen wordt per 20 augustus 2018. Sinds 2002 is Kees werkzaam bij Stichting Edukans. Hij brengt meer dan 20 jaar ervaring binnen de non-profit sector mee, onder andere als directeur,…

  Lees meer
 • Durlstone: een bloeiende school in een land vol problemen

  Dit is het verhaal van Martha Westerhuis. Zij woont al bijna veertig jaar in Zimbabwe en vertelt over de grote problemen van het land. Maar ook hoe ze met passie en doorzettingsvermogen in de diepste crisis een school opzette waar nu bijna 1000 kinderen naartoe gaan. De beginjaren “In 1979…

  Lees meer
 • “De rode draad voor ontwikkeling is onderwijs” 6 tips van Lea Laarakker

  Lea Laarakker (72) woonde in Thailand en zette er dertig jaar geleden een ontwikkelingsproject op. Nu is ze als vrijwilliger met pensioen en deelt ze haar levenslessen. Over hoe je succes boekt. Maar vooral ook: hoe zorg je ervoor dat het project zonder steun verder kan gaan. Voorjaar 2017 nam…

  Lees meer