Nieuw verschenen: Kinderen zonder ‘thuis’

9 december 2015

Praktische gids voor mensen die zich willen inzetten voor betere zorg voor kwetsbare kinderen.

Miljoenen kinderen in ontwikkelingslanden moeten het stellen zonder veilig thuis. Ze wonen in een kinderhuis, leven op straat of krijgen thuis niet de zorg die ze verdienen. Duizenden Nederlanders bekommeren zich om het lot van deze kinderen en willen graag iets voor hen doen. Daarbij stuiten ze op vragen en dilemma’s: hoe kun je kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden het beste helpen? Is een kinderhuis wel de beste oplossing of zijn er alternatieven? En hoe kun je als vrijwilliger een kinderenzonderthuispositieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen?

Kinderen zonder ‘thuis’ staat stil bij deze en andere vragen. Het is een nieuwe, praktische gids voor iedereen die zich inzet voor kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden. In acht korte hoofdstukken, met veel voorbeelden uit de praktijk, komen de belangrijkste vragen rond de zorg voor deze kinderen aan de orde.

Het uitgangspunt van Kinderen zonder ‘thuis’ is dat elk kind het recht heeft om op te groeien in een liefdevol gezin. De inzet van stichtingen en vrijwilligers zou zich in de eerste plaats moeten richten op steun aan (pleeg)gezinnen, en pas in de laatste plaats op de opvang in kinderhuizen. De gids vertelt hoe je dat, samen met organisaties en betrokkenen in landen zelf, het beste kunt aanpakken.

Kinderen zonder thuis is een uitgave van Better Care Network Netherlands, een netwerk van organisaties die zich inzetten voor kinderen in ontwikkelingslanden zonder adequate ouderlijke zorg. De gids is gratis te downloaden via bettercarenetwork.nl of te bestellen door een e-mail te sturen aan info@bettercarenetwork.nl.

Kinderen zonder ‘thuis’
Uitgeverij Wereldpodium
54 pagina’s

Meer informatie: Better Care Network Netherlands, info@bettercarenetwork.nl

Wilde Ganzen is lid van Better Care Network Netherlands

Meer dan een van onze projecten helpen?

Steun het werk van Wilde Ganzen

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.