Brasserie ’t Zusje zorgt voor drinkwater in Nigeria

5 juli 2016 Nigeria

Update 27 juli:

Wilde Ganzen is ontzettend blij met deze actie van ‘t Zusje en wil alle deelnemende gasten hartelijk bedanken. Om dit met jullie te vieren mogen we een diner voor twee weggeven! Like jij onze Facebookpagina al, en wil jij een etentje winnen, terwijl je extra geniet van een fris glas water erbij?

Meedoen is simpel: Tag hier op Facebook degene met wie jij graag uit eten wil. Geef je op voor 1 augustus.


Sta jij er wel eens bij stil hoe waardevol water is? In Zusje-Nigeria-drinkwaterNederland draaien we zonder na te denken de kraan open, spoelen de wc door en nemen dagelijks een douche. Maar in heel veel landen op de wereld is dat niet zo vanzelfsprekend. Zoals bijvoorbeeld in Nigeria. Om hier aandacht voor te vragen, nodigt Brasserie ’t Zusje sinds eind vorig jaar hun gasten uit om een fles Chaudfontaine-water bij hun diner te bestellen. Daarvan gaat 25 cent naar een waterproject van Wilde Ganzen in Nigeria. Dat vinden wij natuurlijk fantastisch. Inmiddels hebben al meer dan 32.000 mensen een fles besteld!

Drinkwater
In het project gaat het om een drinkwaterinstallatie en sanitaire voorzieningen bij een gezondheidscentrum in het zuidoostelijke dorp Ubahaezedeke. Die willen de Nederlandse stichting Rural Women Foundation en haar gelijknamige partner in Nigeria zo snel mogelijk aanleggen. Zij zetten zich al jaren samen in de watervoorzieningen in dit land te verbeteren.

Aangeharkt
Met het opgehaald sponsorgeld is de eerste fase al zo goed als afgerond. Momenteel worden de puntjes op de ‘i’ gezet. Er wordt een afvoerrooster gemaakt en de boel netjes aangeharkt. Vanaf dan kan de lokale bevolking en de bezoekers van het gezondheidscentrum gebruik gaan maken van de drinkwaterinstallatie. Het project gaat vervolgens de volgende fase in. De toilet- en douchevoorzieningen voor de patiënten, staf en bezoekers van het gezondheidscentrum worden nu aangelegd. De schep gaat binnenkort de grond in!

Meer weten over dit initiatief? Lees dan de blog van Brasserie ’t Zusje.

Meer dan een van onze projecten helpen?

Steun het werk van Wilde Ganzen

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.