Change the Game Academy beschikbaar in het Frans

1 december 2017

De Change the Game Academy, ons programma over lokale fondswerving en het mobiliseren van support, is vanaf nu, naast het Engels, ook beschikbaar in het Frans. De lancering vond plaats in Burkina Faso door onze partnerorganisatie Association Burkinabè de Fundraising (ABF), die al de eerste organisaties in Burkina Faso heeft getraind.

Een van de deelnemers aan het woord: “De training is erg nuttig voor ons omdat we hebben geleerd wat heel belangrijk is voor het succes van onze activiteiten en wat een grotere geloofwaardigheid zal geven aan financiers.”

De Change the Game Academy biedt intensieve cursussen over lokale fondswerving. Deze cursussen zijn nu volledig beschikbaar in het Frans. Dit betekent dat zelfhulpgroepen, community-based organisaties en niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) in Franstalige Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen nu toegang hebben tot kennis over hoe ze geld kunnen inzamelen voor hun doelen. Een les volgen is gratis!

We nodigen je uit om de Franstalige site te bezoeken.

Sinds 2007 hebben we in Brazilië, India, Kenia en Zuid-Afrika meer dan 1.000 zelfhulporganisaties, community-based organisaties en niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) getraind die vervolgens lokale fondsen werven voor hun eigen projecten. Het doel van de Change the Game Academy is om 10.000 organisaties over de hele wereld de mogelijkheid te geven, met name in lage en middeninkomens landen, om te leren hoe ze middelen en andere soorten lokale ondersteuning kunnen mobiliseren. Om dit te bereiken, moeten de huidige regels van het ‘ontwikkelingsspel’ fundamenteel worden gewijzigd: veel gemeenschaps- en niet-gouvernementele organisaties in het Zuiden zijn nog steeds sterk afhankelijk van subsidies uit het buitenland. Het doel van de Change the Game Academy is om de verantwoordelijkheid om armoede te verminderen terug te brengen naar waar het uiteindelijk thuishoort: in de landen zelf.

We zijn begonnen met het ontwikkelen van trainingscursussen over het mobiliseren van andere soorten ondersteuning. Deze cursussen zijn begin 2018 online beschikbaar in het Engels en vanaf medio 2018 in het Frans.

Meer dan een van onze projecten helpen?

Steun het werk van Wilde Ganzen

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.