Nienke op reis: ook gewone boeren moeten hun stem laten horen

24 januari 2017

Wilde Ganzen-medewerker Nienke Nuyens is op bezoek bij onze ICCO-partners in Benin en Mali. In deze arme landen proberen we de toegang tot voedsel voor mensen te verbeteren en maatschappelijke organisaties te versterken. Dat dat hard nodig is, blijkt uit het feit dat lokale organisaties nog nauwelijks invloed hebben op de lokale en nationale wetgeving.

De trainers uit Burkina Faso zijn van onze PE Association Burkinabe de Fundraising. Daar bespreek ik hun plannen als nationale partner in Change the Game.

Daar komt binnenkort verandering in: in april leidt Wilde Ganzen samen met ICCO trainers van agrarische verenigingen op. Zij gaan hun leden, bijvoorbeeld lokale verenigingen van boeren, trainen in fondswerving en lobby.

Sebastien Dohou, coördinator van ICCO Benin: ‘Bij lokale boerenverenigingen ontbreekt het aan kennis over hoe ze voor hun belangen moeten opkomen. Door hen hierin te ondersteunen, wordt de toegang tot voedsel voor de gewone bevolking verbeterd.’

Waarom doet Wilde Ganzen dit eigenlijk? Naast bijdragen aan concrete projecten versterken we ook de kracht van mensen die in arme omstandigheden leven om in eigen land fondsen en middelen te mobiliseren. Daarvoor werken we samen met ICCO-kantoren wereldwijd. In april gaan we in Mali en Benin zestien gemotiveerde trainers opleiden om aan kleine stichtingen trainingen in lokale fondswerving en beleidsbeïnvloeding te geven. Zodat ze zelfstandig, los van hulp uit het Westen, hun doelen kunnen bereiken.

Meer hierover lees je op www.changethegameacademy.org.

Lees hier deel 2 van Nienkes blog.

Dit is het Distant Learning Centre, waar de Wereldbank en universiteiten in Canada en Frankrijk e-learning bieden aan de beste Beninese studenten. Hier organiseren we in april samen met ICCO de Training of Trainers in Local Fundraising en Mobilising Support voor trainers uit Benin, Mali en Burkina Faso. Sébastien van ICCO Benin organiseert dit uitstekend en coördineert daarna de lobby-activiteiten van de partners in Benin en Mali, gericht op betere toegang tot voeding.

 

Straatbeeld in Cotonou: volop in ontwikkeling. Op elke straathoek vind je kleine winkeltjes, restaurantjes en je struikelt over de brommertaxi’s.

Meer dan een van onze projecten helpen?

Steun het werk van Wilde Ganzen

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.