Wilde Ganzen ontvangt 900.000 euro tijdens Goed Geld Gala 2017 van de Postcode Loterij

7 februari 2017

Amsterdam, 6 februari 2017 Wilde Ganzen heeft 900.000 euro mogen ontvangen dit jaar van de Nationale Postcode Loterij! Dit werd gisteren bekend gemaakt tijdens het Goed Geld Gala in Carré in Amsterdam.

Foto: Roy Beusker Fotografie

De jaarlijkse bijdrage die we mogen ontvangen is daarmee verhoogd met 400.000 euro. Geld dat we zullen besteden aan lokale projecten wereldwijd.

In totaal schenkt de Postcode Loterij dit jaar een recordbedrag van ruim 341 miljoen euro aan 110 goede doelen. De donaties werden bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré. Voormalig president van de Verenigde Staten Bill Clinton, tevens internationaal goodwill ambassadeur van de Postcode Loterij, sprak namens de Clinton Foundation over de concrete stappen die we kunnen nemen in de aanpak van klimaatverandering. Naast Hivos en Greenpeace kunnen nog veel meer goede doelen rekenen op een schenking.

Directeur van Wilde Ganzen, Tineke Huizinga bedankt de deelnemers van de Postcode Loterij voor hun steun. Dankzij deze deelnemers kan ook Wilde Ganzen meer mensen in armoede bereiken en een kans geven op een betere toekomst.

Steun aan goede doelen groeit naar 341 miljoen euro

Dankzij de 2,8 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij het afgelopen jaar naar ruim 682 miljoen euro. Omdat de loterij de helft van de opbrengsten schenkt aan goede doelen, groeide ook deze bijdrage, met bijna 14 miljoen euro. De ruim 341 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld onder 110 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim vijf miljard euro geschonken aan goede doelen.

Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.

Meer dan een van onze projecten helpen?

Steun het werk van Wilde Ganzen

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.