Wilde Ganzen ontvangt 900.000 euro tijdens Goed Geld Gala 2017 van de Postcode Loterij

7 februari 2017

Amsterdam, 6 februari 2017 Wilde Ganzen heeft 900.000 euro mogen ontvangen dit jaar van de Nationale Postcode Loterij! Dit werd gisteren bekend gemaakt tijdens het Goed Geld Gala in Carré in Amsterdam.

Foto: Roy Beusker Fotografie

De jaarlijkse bijdrage die we mogen ontvangen is daarmee verhoogd met 400.000 euro. Geld dat we zullen besteden aan lokale projecten wereldwijd.

In totaal schenkt de Postcode Loterij dit jaar een recordbedrag van ruim 341 miljoen euro aan 110 goede doelen. De donaties werden bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré. Voormalig president van de Verenigde Staten Bill Clinton, tevens internationaal goodwill ambassadeur van de Postcode Loterij, sprak namens de Clinton Foundation over de concrete stappen die we kunnen nemen in de aanpak van klimaatverandering. Naast Hivos en Greenpeace kunnen nog veel meer goede doelen rekenen op een schenking.

Directeur van Wilde Ganzen, Tineke Huizinga bedankt de deelnemers van de Postcode Loterij voor hun steun. Dankzij deze deelnemers kan ook Wilde Ganzen meer mensen in armoede bereiken en een kans geven op een betere toekomst.

Een greep uit de donaties die de loterij maandagavond bekendmaakte:

Plastic soep

De biodiversiteit in onze oceanen neemt met schrikbarende snelheid af. De Postcode Loterij stelt diverse bedragen beschikbaar voor organisaties die onze oceanen beschermen. Zo krijgt de Plastic Soup Foundation een schenking van 600.000 euro voor het aanpakken van een urgent probleem: verontreiniging van de oceanen door plastic.

Wereldwijd een einde aan lepra

De Leprastichting streeft ernaar dat lepra in 2030 in de projectgebieden in India, Indonesië en Brazilië met 90% is teruggedrongen. De stichting gaat inzetten op vroege opsporing van lepra én preventieve behandeling van mensen die besmet zijn. De Leprastichting krijgt hiervoor een bijdrage van ruim 9,3 miljoen euro uit het Droomfonds van de Postcode Loterij.

Bloemen voor de bij

De intensieve landbouw, de verstedelijking en ons efficiënte groenbeheer vormen bedreigingen voor de bij. En daarmee voor de bestuiving van gewassen. Natuur en Milieu en LandschappenNL zetten alles-op-alles om de bij in ons land te redden. De Postcode Loterij schenkt hen hiervoor een bedrag van in totaal ruim 3,2 miljoen euro.

Meer Marker Wadden

Met ruim 6,9 miljoen euro draagt de loterij opnieuw bij aan de Marker Wadden. Sinds 2012 is Natuurmonumenten, dankzij een bijdrage van 15 miljoen euro uit het Droomfonds, bezig om de biodiversiteit in het Markermeer te vergroten met de aanleg van een hele nieuwe eilandengroep. De Postcode Loterij geeft met deze schenking het succesvolle project een impuls om nog verder uit te breiden.

Steun aan goede doelen groeit naar 341 miljoen euro

Dankzij de 2,8 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij het afgelopen jaar naar ruim 682 miljoen euro. Omdat de loterij de helft van de opbrengsten schenkt aan goede doelen, groeide ook deze bijdrage, met bijna 14 miljoen euro. De ruim 341 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld onder 110 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim vijf miljard euro geschonken aan goede doelen.

Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.

Meer dan een van onze projecten helpen?

Steun het werk van Wilde Ganzen