Samenwerken, delen en leren van elkaar: Keniaanse partner Wilde Ganzen in Nederland

14 maart 2016 Nederland

Sinds 2011 werkt Wilde Ganzen samen met de Keniaanse organisatie Kenya Community Development Foundation (KCDF). DSCN7727 verkleind

Omdat KCDF een lokale organisatie is, weten zij precies wat de behoeftes zijn in het land. Natasha en Caesar lieten zien hoe zij initiatiefnemers van projecten stimuleren om lokaal fondsen te werven. “Het is belangrijk dat mensen zich verantwoordelijk voelen voor ontwikkeling en dat zij samen met hun gemeenschap in actie komen”, vertelt Natasha.

Show, don’t tell
Voor organisaties als KCDF en Wilde Ganzen is het van groot belang om te laten zien wat de problemen zijn als er geld geworven moet worden. Dat kan bijvoorbeeld door middel van video’s, om verhalen dichtbij te brengen. KCDF gaf ons een workshop over hoe je goede video’s maakt. Caesar : “Mensen worden tegenwoordig overladen met informatie. Ze wisselen snel tussen verschillende media, dus videobeelden werken goed. Wij zijn in Kenia getraind, en nu konden wij deze kennis weer overdragen aan Wilde Ganzen. Erg leuk!”

Gezamenlijke visie
Caesar: “Wilde Ganzen en KCDF hebben dezelfde visie op hoe je verandering teweeg kunt brengen in de wereld. We hebben dezelfde zorgen en doelen. Wij geloven dat je alleen verbetering kunt creëren als je samenwerkt met de bevolking zelf. Daarnaast zijn we niet alleen partners, we hebben ook een intensieve, duurzame relatie. Daar investeren we beide in, omdat we écht verandering willen brengen. We vullen elkaar perfect aan.”

Ervaring van Yvonne Bles, medewerker van Wilde Ganzen en deelnemer aan de videotraining “Het enthousiasme van Caesar en Natasha was aanstekelijk. Het was erg leuk en inspirerend om op deze manier van onze partner te mogen leren. Ik kijk nooit meer hetzelfde naar een ‘simpel’ filmpje! We kunnen dit absoluut inzetten in onze communicatie in de toekomst.”

Het beeld dat Nederland Kenia helpt is inmiddels achterhaald. Het gaat om samenwerken! Meer weten over KCDF? Ga naar www.kcdf.or.ke

Meer dan een van onze projecten helpen?

Steun het werk van Wilde Ganzen

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.