Winnaar verkiezing Particulier Initiatief van het Jaar bekend!

12 januari 2016 Nederland

In december kon je stemmen op Particuliere Initiatieven, die kans maakten op €10.000 in de door Wilde Ganzen georganiseerde verkiezing Particulier Initiatief van het Jaar. Afgelopen vrijdag is uit de top 5 van PI met de meeste stemmen een winnaar gekozen door de professionele jury. De winnaar is… Stichting Madamfo!

winnaar madamfo

Madamfo betekent vriend. Zij realiseerden een Health Care Centre in Ghana. Allereerst bouwden zij de polikliniek, toen een opnameafdeling, operatiekamer, röntgenkamer, apotheek en een verblijf voor verpleegkundigen. Het ziekenhuis is voorzien van moderne apparatuur voor onderzoek en behandeling. Aan het opleiden van het ziekenhuispersoneel is de afgelopen jaren veel aandacht besteed.

Onlangs heeft de overheid aan Madamfo Specialist Hospital het certificaat ‘teaching hospital’ toegekend en mag het ziekenhuis artsen opleiden. De eerste coassistenten zijn gearriveerd voor hun stage, onderdeel van de opleiding tot basisarts. Begin 2016 start de eerste basisarts aan zijn opleiding tot specialist (chirurg/uroloog) in het ziekenhuis!

Wim Levens, van de Stichting, reageerde verheugd toen wij hem belden met het bericht dat Madamfo particulier initiatief van het jaar is geworden: “We zijn ontzettend blij met deze eer en mooie prijs en zullen het bedrag gaan investeren in verdere ontwikkeling van de Madamfo Specialist opleidingskliniek in Ghana. Tevens zal er een investering gedaan worden in het up-to-date brengen van de huidige apparatuur om ook de kwaliteit van de opleiding te garanderen. We hebben het winnen van deze prijs bereikt door met ongelooflijk veel mensen samen te werken. Zowel hier in Nederland, als in Ghana. Daarom zeg ik: Samen sterk!”

Bekijk hier Madamfo’s ingezonden project.

Meer dan een van onze projecten helpen?

Steun het werk van Wilde Ganzen

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.