Tineke Huizinga wordt nieuwe directeur van Wilde Ganzen

15 oktober 2015 Nederland

Tineke Huizinga, Directeur Wilde Ganzen, foto Joachim de RuiterPer 1 december aanstaande is Tineke Huizinga benoemd tot directeur van Wilde Ganzen. Zij volgt Klaas van Mill op, die aan het einde van dit jaar afscheid neemt in verband met zijn geplande verhuizing naar het buitenland.

Tineke Huizinga is bekend uit de Nederlandse politiek. Zij is lang lid geweest van de Tweede Kamer, waarbij ze ontwikkelingssamenwerking in haar portefeuille had. Vervolgens was zij Staatssecretaris op het Ministerie van Verkeer & Waterstaat en later Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu in het kabinet Balkenende-4. Daarna werd zij actief in diverse bestuurlijke functies bij maatschappelijke organisaties, zowel nationaal als internationaal.

“Ik zie er naar uit om bij Wilde Ganzen aan de slag te gaan”, aldus Tineke Huizinga. “Ik vind het een prachtige organisatie, die armoede bestrijdt door projecten te steunen van betrokken Nederlanders die nauw samenwerken met de mensen daar. Doordat Wilde Ganzen tevens lokale fondsenwerving stimuleert in deze landen, zie ik deze organisatie als een mooi voorbeeld van vernieuwing binnen ontwikkelingssamenwerking. Na mij als politicus ingezet te hebben voor internationale samenwerking, ben ik blij dat nu te kunnen gaan doen bij een unieke organisatie als Wilde Ganzen.”

Al bijna 60 jaar bestrijdt Wilde Ganzen armoede wereldwijd. Door middel van een financiële bijdrage, kennis en expertise steunt de organisatie kleinschalige projecten en sociale ondernemingen die voortkomen uit gezamenlijk initiatief van bevlogen Nederlanders en mensen die aan armoede willen ontsnappen. Ook versterkt Wilde Ganzen de kracht van mensen die in arme omstandigheden leven om in eigen land fondsen en middelen te mobiliseren. Voor een directe én een structurele verbetering van hun situatie en een kansrijke toekomst.

Meer dan een van onze projecten helpen?

Steun het werk van Wilde Ganzen

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.