Unieke coalitie start campagne als bijdrage aan gesprek over vluchtelingen

15 juni 2016

Wilde Ganzen ondersteunt Stay Human omdat wij vinden dat het gesprek met en over vluchtelingen vanuit oprechte interesse en op menselijk niveau moet plaats vinden.

StayHumanlogo

 Stay Human, een genuanceerd en redelijk geluid

Vandaag is de campagne van Stay Human van start gegaan. Deze campagne is een oproep aan iedereen om – ondanks vragen en bezorgdheid – vluchtelingen altijd te blijven zien en benaderen als mensen. En om respectvol om te gaan met iedereen die in het gesprek over vluchtelingen een ander standpunt inneemt dan jij. Hiermee wil de coalitie een stem geven aan de opvatting van de meerderheid van de Nederlandse bevolking en het genuanceerde en redelijke geluid in het vluchtelingendebat versterken.

Stay Human wordt gedragen door een snel groeiende beweging van mensen en organisaties. Op dit moment is er een unieke coalitie van meer dan 40 organisaties betrokken die naar verwachting de komende maanden verder zal groeien. Onder de partners bevinden zich oude en nieuwe maatschappelijke organisaties die betrokken zijn bij werk met en voor vluchtelingen, maar ook organisaties als Greenpeace, het NOC*NSF en Scouting Nederland.

Bekijk ook de video en lees het document State of the Human.

Stay Human wil laten zien hoe nu al op een menselijke manier wordt omgegaan met vluchtelingen en het gesprek hierover. Daarbij worden vragen en zorgen die er leven serieus genomen. Daarnaast willen we mensen en organisaties laten zien welke mogelijkheden er zijn om iets positiefs bij te dragen aan de omgang met en het gesprek over vluchtelingen.

Kick Off

Vandaag is de campagne op unieke wijze gelanceerd. Op het Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord werd het Stay Human geluid in beeld gebracht. Willekeurige voorbijgangers werden gevraagd plaats te nemen in een speciaal daarvoor ontworpen Stay Human container. Geblinddoekt kregen de voorbijgangers per tweetal vragen over de komst en van  vluchtelingen voorgeschoteld om daar vervolgens met elkaar over in gesprek te gaan. Dit leverde bijzondere ontmoetingen en ook emotionele verhalen op. “Het heeft me aan het denken gezet”, vertelt Mieke Koop, bewoner uit Amsterdam Noord, “Ik sprak met een jongeman uit Litouwen en uit zo’n land komen en dan zo positief zijn maakt mij wakker.”

Een brede coalitie schaart zich achter de Stay Human campagne

ActionAid – Amnesty International – Artsen zonder Grenzen – CARE – COC – Cordaid – Defence for Children – Dokters van de Wereld – Gastgezin voor een Vluchteling – Greenpeace – Het begint met Taal – Hivos – Holland Festival – Human Rights Watch – Humanistisch Verbond – Humanitas – Justice and Peace – Kerk in Actie – Liliane Fonds – MissieNederland – Natuur & Milieu – NOC*NSF – NOV – Nudge.nl – Okia – Omroep Human – Oxfam Novib – Partos – PAX – Pharos – Prisma – Rode Kruis – Scouting Nederland – Stichting de Vrolijkheid – Stichting LOS – Stichting Oikos – Stichting Present – TEAR – UAF – UNHCR – Unicef Nederland – Vereniging Nederlandse Gemeenten – VluchtelingenWerk Nederland – War Child – Wij zijn hier – Wilde Ganzen

Website StayHuman.nu

Op de website staan initiatieven die antwoord geven op de vragen die veel mensen hebben. Er wordt binnen de campagne een oproep gedaan om een actie door, voor, met of over vluchtelingen aan te melden op stayhuman.nu. Aanmelden kan via: www.stayhuman.nu/activiteit-inzenden/

Meer dan een van onze projecten helpen?

Steun het werk van Wilde Ganzen

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.