Week van de Vooruitgang

8 augustus 2017

Van 11 tot 17 september 2017 organiseert Worlds’ Best News de Week van de Vooruitgang. Tijdens deze week wordt er campagne gevoerd voor verantwoordelijke journalistiek.

Een week waarin aandacht wordt gevraagd voor constructieve journalistiek met een manifest opgesteld voor en door journalisten.Op de grote nieuwsredacties zal World’s Best News zich presenteren om de nieuwe beweging te promoten. Verschillende NGO’s zullen de week aangrijpen als een gelegenheid om geboekte resultaten te delen. Daarnaast zal World’s Best News artikelen publiceren over de vooruitgang in de wereld, zullen er evenementen worden georganiseerd waar opinie en media centraal staan waar eenieder aan kan deelnemen. Doe je mee?

Tevens vragen we mensen deel te nemen aan de campagne ‘Als ik de baas zou zijn van het journaal…’. Waar mensen ter versterking van het manifest worden uitgedaagd een nieuwsitem te maken met nieuws waar zij vrolijk van worden.

Waar vind je ons? Op zaterdag 2 september staan we met een videozuil op het Bucketlist festival in Utrecht, en op zondag 3 september bij de Sunday Assembly in Amsterdam. Tijdens de week zoeken we online vrijwilligers die ons helpen de boodschap en het manifest verder onder de aandacht te brengen (Aanmelden als vrijwilliger kan via lisa@worldsbestnews.nl).

Kijk voor meer informatie op onze website www.weekvandevooruitgang.nl.

World’s Best News inspireert mensen met verhalen over vooruitgang. Dat doen we niet voor niets. De wereld staat er op veel fronten beter voor dan een paar decennia geleden, maar er is niemand die het ons vertelt.
Door mensen te informeren over vooruitgang hopen we hen te inspireren en betrokken te houden. Tijdens de Week van de Vooruitgang willen we een beweging in gang zetten naar een medialandschap waarin perspectief wordt geboden door te berichten over mogelijke oplossingen voor de problemen die we signaleren.

Meer dan een van onze projecten helpen?

Steun het werk van Wilde Ganzen

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.