Groep mensen in Afrika die omhoog kijken.

Let op, dit evenement is afgelopen

Netwerkdag Better Care Network

1 november 2019 ICCO/Kerk in Actie, Joseph Haydnlaan 2a, Utrecht Intro Bijeenkomst

Kom op vrijdag 1 november naar de jaarlijkse netwerkdag van Better Care Network Netherlands. De dag staat in het teken van 10 jaar richtlijnen voor alternatieve zorg, actuele ontwikkelingen wereldwijd. We staan stil bij de betekenis van deze ontwikkelingen voor jouw eigen organisatie.

Datum: 1 november 2019
Tijd: 13:00 tot 17:30
Locatie: ICCO/Kerk in Actie, Joseph Haydnlaan 2a, Utrecht
Kosten: geen

Inschrijven: info@bettercarenetwork.nl

Voertaal is Engels. Vragen kunnen in het Nederlands gesteld worden.

Het programma

13:00 – Inloop
13:30 – Opening door Mirjam Blaak, voorzitter van BCNN. Schets van de actuele ontwikkelingen rondom alternatieve zorg en vrijwilligerswerk in weeshuizen binnen de VN, in Europa en binnen Nederland.
13:50 – Introductie dagvoorzitter Valerie Jans, SOS Kinderdorpen Internationaal.
14:00 – Tessa Boudrie, regionaal directeur Hopes en Homes Azië. Welke trends zijn er rondom alternatieve zorg in Azië? Waar draait de grootste discussie om in care-reform? Wat zijn de grootste uitdagingen? Wat betekenen deze voor particuliere initiatieven die daar werkzaam zijn? Ruimte voor vragen.
14:40 – Rajendra Maher, directeur YCDA in Orissa, India. Wat is de plek van alternatieve zorg in India? Wat zijn de grootste uitdagingen? Hoe werkt hij samen met de overheid? Ruimte voor vragen.
15:20 – Pauze
15:40 – Michelle Oliel, directeur Stahili Foundation. Wat zijn actuele ontwikkelingen in Oost-Afrika? Welke leerpunten kunnen we daaruit trekken? Hoe opereert Stahili, ook samen met de overheid? Wat zijn de verwachtte effecten voor particulier initiatieven die in deze regio werken? Ruimte voor vragen.
16:20 – Johanne van Dijk, Wilde Ganzen: introductie van het ondersteuningstraject voor particulier initiatieven die de transitie willen maken van zorg voor kinderen in tehuizen naar familiegerichte zorg. Ruimte voor vragen.
16:30 – Paneldiscussie: wat hebben de aanwezigen nodig in de toekomst? Welke rol zien zij voor BCNN?
16:55 – Afronding en borrel
17:30 – Afsluiting

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.