v.a. 5 september Change the Game Academy: speciaal aanbod training lokale fondsenwerving in Burkina Faso

5 september 2017 - 22 december 2017 Ouagadougou Kennisoverdracht

Dit najaar organiseert de “Change the Game Academy” van Wilde Ganzen een training lokale fondsenwerving in Burkina Faso voor kleine en middelgrote organisaties in dit land. Organisaties die sinds 2010 met Wilde Ganzen hebben samengewerkt krijgen een introductiekorting van maar liefst 80%!

Het gaat om een interactieve training, bestaande uit verschillende trainingsblokken, waarin organisaties leren hoe zij fondsen kunnen werven (geld, bijdragen in natura of andere ‘resources’) in hun eigen gemeenschap, bij de middenklasse en bedrijven. Tijdens de training maken de deelnemers een fondsenwervingsplan voor hun organisatie en oefenen zij de bijbehorende communicatievaardigheden.

De trainingen worden gegeven door gecertificeerde trainers van onze partnerorganisatie Association Burkinabè de Fundraising (ABF). Elk trainingstraject bestaat ut meerdere trainingsblokken en tussen deze blokken ontvangen deelnemers coaching en individueel advies van de trainers.

“Change comes when people take ownership of their situation. And they will be empowered when they raise funds themselves”~Nthabiseng Matube, Mohloling oa Lerato foundation,The Netherlands

Informatie

Er zullen drie trainingsgroepen gevormd worden. De data voor de verschillende groepen zijn:

Twee trainingen zullen plaatsvinden in Ouagadougou en één buiten de stad.
Belangrijk: de indeling van de groepen wordt gemaakt door ABF, op basis van taalbehoefte van de deelnemers en regio.

Het traject begint met een dag die speciaal bedoeld is voor het leiderschap van de organisatie, om hen te informeren over de doelen en de inhoud van de training. Deze leiders kunnen op basis van de gedeelde informatie twee personen uit hun organisatie aanmelden die mee zullen doen aan de training. Wij adviseren dat van elke deelnemende organisatie twee personen naar de training komen zodat lokale fondsenwerving goed ingebed zal worden in de organisatie.

De kosten bedragen 600.000 CFA (915 euro) per persoon voor Wilde Ganzen partners (1.200.000 CFA). Dit is voor het hele traject en inclusief reis- en verblijfkosten. Wilde Ganzen is bereid 80% van dit bedrag te betalen voor haar samenwerkingspartners; de partnerorganisaties in Nederland en Burkina Faso betalen ieder dan 10%.

In deze 2 documenten Change the Game folder (Frans) en Brochure ABF (Frans) kunt u meer lezen over de training en over ABF. Wij willen u vragen deze informatie door te sturen naar uw partnerorganisatie in Burkina Faso en met hen de mogelijkheden te bespreken om deel te nemen aan de training. ABF benadert partners in Burkina Faso ook rechtstreeks per email en/of telefonisch met dit aanbod in augustus.

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met servicedesk@wildeganzen.nl of abdoulayeabf@outlook.fr (ABF). Uw partnerorganisatie kan zich opgeven via secretariat@guidepartenairesabf.org, met een cc aan servicedesk@wildeganzen.nl.

Change the Game Academy heeft ook een online platform met informatie, toolkits en e-learning cursussen: www.changethegameacademy.org In de loop van dit jaar zal de informatie stap voor stap ook beschikbaar komen in het Frans.