Let op, dit evenement is afgelopen

Samenwerken met de (lokale) overheid. Hoe doe je dat?

13 juli 2018 Hilversum Kennisoverdracht

Op 13 juli organiseert Wilde Ganzen een bijeenkomst over het samenwerken met lokale overheid en het mobiliseren van de gemeenschap. Wij nodigen je van harte uit om deze middag bij te wonen en mee te doen. Deelname is kosteloos.

Caesar Ngule
Caesar Ngule

Hoe kun je als organisatie in een laag of middeninkomensland samenwerking aangaan met de (lokale) overheid? Wat zijn succesfactoren? Hoe betrek je de gemeenschap erbij en zorg je dat de gemeenschap de overheid aanspreekt op haar verantwoordelijkheid? Wegen de voordelen van het betrekken van een overheid op tegen de nadelen? En hoe ondersteun je je projectpartner hierbij?

We zijn zeer verheugd dat Caesar Ngule, programmadirecteur van onze partnerorganisatie Kenia Community Development Fund uit Kenia, in Nederland is en zijn ervaringen met ons wil delen. KCDF ondersteunt organisaties in Kenia om samen te werken met de lokale overheid en om zoveel mogelijk steun te mobiliseren voor hun projecten. Dit doen zij onder andere middels de Change the Game Academy, die wij samen met hen en andere partners hebben opgezet.

Daarnaast zullen vertegenwoordigers van Nederlandse particuliere initiatieven u mee te nemen in hun verhaal over hoe hun partner samenwerkt met de lokale overheid en welke lessen ze daaruit geleerd hebben. Werd het project er beter van en welke stappen waren nodig? Op welke manier hebben de partner en het Nederlands initiatief samengewerkt om dit te bereiken? Dick Bol van Stedenband Haarlem-Mutare en Kirsten Giethoorn van Friendship Foundation doen verhaal.

P R O G R A M M A   V R I J D A G   1 3   J U L I

13.30              Inloop met koffie en thee
14.00 – 16.00   Plenair programma met KCDF en particuliere initiatieven
16.00 – 17.30   Borrel met speeddate

De sessie zal grotendeels in het Engels plaatsvinden. De locatie is Studio 2, Muziekcentrum van de Omroep, Heuvellaan 33, 1217 JL Hilversum

A A N M E L D E N

Meld je aan en stuur s.v.p. voor 6 juli een email met de naam van uw organisatie en naam deelnemer(s) aan servicedesk@wildeganzen.nl, onder vermelding van Deelname 13 juli. Er zijn geen kosten verbonden aan je deelname.

Meer informatie over KCDF: www.kcdf.or.ke en Change the Game Academy: www.changethegameacademy.org

 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.