Als corona ons iets heeft geleerd is het wel dat mensen verbinding nodig hebben. Maar voor doven en slechthorenden is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Erlita uit Peru.
Erlita

Erlita heeft jouw hulp nodig

Voor Erlita (13) is onderwijs op afstand lastig. Ze is aan beide oren doof en ze communiceert alleen met haar gebarentolk. Dankzij haar tolk komt Erlita toch nog een beetje onder de mensen. Maar ze mist het contact met haar klasgenoten. Ze zou enorm geholpen zijn met een telefoon of laptop waarmee ze goed bereik heeft en kan videobellen. Met jouw gift help je meisjes als Erlita uit hun sociaal isolement.

Ja, ik maak een mooi gebaar met een gift.

 

Fiorella
Fiorella

‘Ik heb meer collega’s nodig’

Mijn naam is Fiorella en ik ben Erlita’s gebarentolk. Ik heb gebarentaal geleerd om te kunnen praten met mijn dove moeder en slechthorende vader. Inmiddels ben ik een veelgevraagd tolk. Ik word ingehuurd door de kerk, rechtbank en lokale televisie. Er is een sterke behoefte aan meer tolken. Hoe meer nieuwe collega’s er worden opgeleid hoe meer doven en slechthorenden de kans krijgen mee te doen in de maatschappij.

Ja, ik geef voor meer doventolken.

 

Yvette

‘Ik steun dove kinderen in Peru’

Mijn naam is Yvette en ik ben doof. Ik zet me vanuit Nederland al jaren in voor dove en slechthorende kinderen in Peru. Het is belangrijk dat zij dezelfde toegang tot onderwijs krijgen als hun horende leeftijdsgenootjes in Nederland. Dove kinderen zijn in Peru vooral op zichzelf en hun familie aangewezen. En dat is lastig, zeker in coronatijd. Het vaccineren gaat een stuk trager dan in Nederland. Daarom steun ik deze kinderen, zodat zij ook onderwijs kunnen blijven volgen.