Biogas for Schools

Tanzania Onderwijs
Stichting NedTlink
Contactpersoon Johannes Rwazo
Lokale partner Foundation Himaya

Uniek aan dit project

Mijn Stiching mag PI van het jaar worden want met onze project hebben we veel verschillend doelen kunnen bereiken. Met het biogasproject voor scholen zorgen we ervoor dat minder bomen worden gekapt en afval wordt naar energie omgezet. Verder heeft ons project geholpen meer projecten te realiseren, zo wordt het eindafval gebruikt om de groentetuin te bemesten zodat school kinderen gezond eten kunnen krijgen. Ook kunnen studenten extra tijd aan hun huiswerk besteden en hoeven niet meer naar het bos om brandhout te verzamelen.

De start

Mijn motivatie om dit project op te starten was mede door wat ik zelf meegemaakt heb en de de vragen van de lokale stichting HIMAYA voor ondersteuning. Ik ben in Tanzania geboren en opgegroeid, de omstandigheden waarin kinderen studeren is niet goed en dat motiveerde me om iets te doen zodat onderwijs voor kinderen en de natuur te verbeteren.

Het eten voor de scholen wordt op brandhout gekookt, dat vraagt enorm veel bomenkap en dat is grote schade aan het milieu. Dat proberen we te beperken door dit project uit te voeren.

Het resultaat

Het behaalde resultaat is dat er minder bomen worden gekapt en de biogasinstallatie produceert genoeg gas om maaltijd voor 450 kinderen te kunnen bereiden. Verder is de school gemotiveerd om veehouderijproject op te starten om mest voor de biogas te hebben.

Daarnaast krijgen kinderen meer tijd om te studeren en goede cijfers te behalen.

STEM OP DIT PROJECT
137

Wie wordt het Particulier Initiatief van 2015?

Wilde Ganzen heeft veel succesvolle Particuliere Initiatieven geholpen en ondersteund met kennis, een netwerk en geld. Stem nu op één van deze Particuliere Initiatieven. De winnaar ontvangt 10.000,-. Dit bedrag wordt besteed aan bestaande of nieuwe projecten van de stichting. Zo krijgen nog meer mensen kans op een hoopvolle toekomst.