“Hope for the future”

Bosnië en Herzegovina Zorg en welzijn
Stichting Stichting Proplan
Contactpersoon Rob Kerver, Gouda
Lokale partner Zorginstelling MFS - EMMAUS

Uniek aan dit project

Ons project moet PI van het jaar worden, omdat de voorbereiding, de project organisatie, de uitvoering met tal van vrijwilligers en de uitstekende samenwerking met de partner ter plaatse en Wilde Ganzen geresulteerd heeft in een fantastisch resultaat (zie foto). Maar belangrijker is dat ons doel, een tehuis voor 35 jongeren die nergens meer terecht konden, er nu staat (zie foto) en er voor hen weer hoop voor de toekomst komt in dit prachtige kinderhuis.

De start

In het kader van de rechten van het kind heeft de Bosnische overheid bepaald dat er met ingang van 2015 geen jongeren meer op het terrein van het psychiatrische zorgcentrum mochten worden gehuisvest, waar ze opgroeiden tussen vele volwassen met geestelijke en/of lichamelijke handicaps. Voor een andere opvang werd door de overheid geen cent ter beschikking gesteld, waardoor de kinderen het risico liepen op straat te komen. In het verleden zwierven deze kinderen ook al op straat en gingen van het ene naar het andere tehuis of pleeggezin. Wij hebben gemeend dat dit onverantwoord zou zijn en hebben samen met de partner in Bosnië besloten om dit probleem aan te pakken met de realisatie van een kinderhuis, een plek voor hoop, liefde en toekomst.

Het resultaat

Een prachtig kinderhuis waar plek is voor 35 tot 40 kansloze kinderen. Hier worden ze door deskundig personeel met liefde begeleid naar een goede toekomst. Doordat ze nu apart worden begeleid en dus niet meer tussen de volwassen psychiatrische en gehandicapte patiënten verblijven zijn hun toekomstkansen groter geworden.

STEM OP DIT PROJECT
322

Wie wordt het Particulier Initiatief van 2015?

Wilde Ganzen heeft veel succesvolle Particuliere Initiatieven geholpen en ondersteund met kennis, een netwerk en geld. Stem nu op één van deze Particuliere Initiatieven. De winnaar ontvangt 10.000,-. Dit bedrag wordt besteed aan bestaande of nieuwe projecten van de stichting. Zo krijgen nog meer mensen kans op een hoopvolle toekomst.