Kpare programma Ghana

Ghana Voedselzekerheid
Stichting Kpare foundation Ghana
Contactpersoon Cees Hageraats, Venhuizen
Lokale partner Kayda

Uniek aan dit project

Vraaggestuurde hulp om de boeren, mannen en vrouwen, te ondersteunen in hun traditionele ecologische manier van leven en hun eigen keuzen te maken. Projecten op alle gebieden, vooral om preventief problemen te voorkomen. Door latrines, schoon water, vermindering van uitgaven door herleven traditionele leembouw en compost maken in de landbouwondersteuning met geld voor zaad, arbeid, ploegen en ossen, en kennis om landbouw te verbeteren door combinatie teelt, rotatie en gebruik compost en alle dierlijke mest. Gezondheid door voldoende zelf verbouwd voedsel en preventie van ziekten, malaria en een kliniek in het dorp maakt een ziekenhuis overbodig.

De start

Bij een bezoek 25 jaar na werk als tropenarts was de situatie in de dorpen verslechterd door de meerdere uitgaven aan ziekenhuis en scholing. Men vroeg mij te helpen, daar iedereen die kon lezen en schrijven was vertrokken. Er werd een vraag gestuurd programma gemaakt zoals boven.

Door Hans Eenhoorn, lid van de Hunger Taskforce van de VN, wordt dit na een bezoek het mooiste programma genoemd (dat hij kent).

Het resultaat

12000 families met gemiddeld 8 leden zijn blijvend geholpen, en komen niet meer voor hulp.

STEM OP DIT PROJECT
69

Wie wordt het Particulier Initiatief van 2015?

Wilde Ganzen heeft veel succesvolle Particuliere Initiatieven geholpen en ondersteund met kennis, een netwerk en geld. Stem nu op één van deze Particuliere Initiatieven. De winnaar ontvangt 10.000,-. Dit bedrag wordt besteed aan bestaande of nieuwe projecten van de stichting. Zo krijgen nog meer mensen kans op een hoopvolle toekomst.