Let’s Care Social Sustainability

Filipijnen Zorg en welzijn
Stichting Let's Care
Contactpersoon ing. Erna B. Vinkers, Beekbergen
Lokale partner Let Us Care Foundation inc.

Uniek aan dit project

Wij bieden een complete holistische aanpak van sociale projecten. We richten ons op rehabilitatie en zorg van mishandelde, misbruikte en verwaarloosde kinderen. Dan werken wij ook aan preventie van kindermisbruik, lobby en overheids- en community beïnvloeding en mentaliteit en gedragsverandering ter plekke. Middels onze inkomsten genererende projecten werken wij aan onze financiële zelfstandigheid die ook weer leer en werk mogelijkheden opleveren voor de kinderen en community. Daarnaast brengen wij oost en west dichter bij elkaar door ons Work, Study en Travel programma waarin wij het Nederlandse publiek en jongeren betrekken. Wij koersen nu af op sociaal ondernemerschap.

Locale partners worden zoveel mogelijk gestimuleerd (dmv trainingen en delegeren van verantwoordelijkheid) het local ownership op te pakken. Wij werken professioneel met een kwaliteitsmanagementsysteem conform ISO 9001 waardoor meten, weten en continue verbeteren vast onderdeel is in alle projecten en processen.

De start

Om de lokale partijen te helpen met hulp aan getraumatiseerde en misbruikte meisjes. Er waren in die provincie geen opvang- en toekomstmogelijkheden voor misbruikte, mishandelde en verwaarloosde meisjes. Omdat het werken met trauma en therapie ons bekend is, wilden we op verzoek van de lokale bevolking hierbij helpen. Zij vroegen ons ook om iets voor de straatjongens te doen. Wij hebben zoveel te geven en te delen en wij kunnen deze meisjes en jongens niet in de steek laten.

Het resultaat

  • Wij hebben 70 mishandelde en misbruikte meisjes opgevangen.
  • We hebben al 60 straatjongens een betere toekomst en opleiding gegeven.
  • We hebben in 3 gemeenten en in alle wijken binnen die gemeenten al commissies opgesteld en in het leven geroepen die nu de rechten van het kind als vast agendapunt meenemen en hiervoor een actieplan hebben opgesteld.
  • We hebben op alle scholen in die 3 gemeenten de docenten getraind (train de trainer) en zij zullen jaarlijkse op hun scholen een dag besteden voor het informeren van de kinderen en ouders over de rechten van het kind, preventie van kindermisbruik en pesten.
  • We hebben een Eco Farm opgezet die nu al fruit, groente, eieren en kippenvlees genereert.
  • We hebben een sieradenlijn Let’s Care jewelry opgezet en de sieraden liggen al in 10 winkels in Nederland.
  • We hebben diverse producten ontwikkeld en vrouwen getraind om deze te maken.
    Gedrags en mentaliteitsverandering en overheids lobby – en beïnvloeding voor de rechten van het kind.

STEM OP DIT PROJECT
94

Wie wordt het Particulier Initiatief van 2015?

Wilde Ganzen heeft veel succesvolle Particuliere Initiatieven geholpen en ondersteund met kennis, een netwerk en geld. Stem nu op één van deze Particuliere Initiatieven. De winnaar ontvangt 10.000,-. Dit bedrag wordt besteed aan bestaande of nieuwe projecten van de stichting. Zo krijgen nog meer mensen kans op een hoopvolle toekomst.