Renovatie Kraamkliniek (deelproject vervangen dak)

Congo-Kinshasa Gezondheid
Stichting Stichting DIBA
Contactpersoon Marie Fredriks-Ngindu, Deventer
Lokale partner Missionarissen van Scheut te Kananga

Uniek aan dit project

Het leven begint bij de geboorte! Iedere vrouw wil haar kind ter wereld brengen in een schone en een veilige omgeving. In Kabwe is deze situatie anders… Dat willen wij ten goede veranderen.

Bij regen verandert de kraamkliniek nu in een douche. Het dak lek aan alle kanten. Vrouwen schuiven alle kanten op om hun pas geboren baby’s en zichzelf droog te houden. De situatie is dan vaak onveilig voor deze jonge moeders en hun baby’s. Ze zetten pannetjes, borden en bakjes om regenwater op te vangen zodat de vloer niet nat wordt. Een nieuw dak zal een grote vooruitgang zijn voor de jonge moeders en hun baby’s. Reden te meer om ons project te kiezen.

De start

Tijdens mijn werkbezoek in Kabwe mijn geboortedorp heb gezien dat de omstandigheden voor de vrouwen die bevallen beneden alle peil zijn en een permanente bedreiging vormen voor de gezondheid van moeder en kind. Om te beginnen zijn er water ,nieuwe matrassen, lakens, dekens nodig en zonnepanelen voor verlichting, zodat bevallingen ’s avonds en ’s nachts beter kunnen verlopen. In het dorp zelf is namelijk geen elektriciteit. Bij complicaties worden vrouwen per fiets naar een verderop gelegen dorp, op ongeveer 40 km afstand vervoerd.

Mijn kinderen zijn niet in deze omstandigheden geboren. Daarom voel ik de morele verplichting om deze vrouwen te helpen..

Het resultaat

In de kraamkliniek bevallen ongeveer 1.200-1.500 vrouwen per jaar. Betere omstandigheden in de kraamkliniek betekent betere gezondheid voor moeders en kinderen en een lagere kindersterfte.

STEM OP DIT PROJECT
978

Wie wordt het Particulier Initiatief van 2015?

Wilde Ganzen heeft veel succesvolle Particuliere Initiatieven geholpen en ondersteund met kennis, een netwerk en geld. Stem nu op één van deze Particuliere Initiatieven. De winnaar ontvangt 10.000,-. Dit bedrag wordt besteed aan bestaande of nieuwe projecten van de stichting. Zo krijgen nog meer mensen kans op een hoopvolle toekomst.