The city, the centre and the youth

Somalië Werkgelegenheid
Stichting Kaalo Nederland
Contactpersoon Abdisalam Ali, Amsterdam
Lokale partner Kaalo

Uniek aan dit project

Om jongeren in Somalië een kans op een vreedzame toekomst te geven, radicalisering tegen te gaan en hen te behoeden voor een gevaarlijke reis naar Europa is dit het moment om hen kennis, cultuur, ontmoeting, debat en begeleiding te bieden. Het is een grote wens van de jeugd, hun ouders en van Kaalo Nederland om samen een inspirerend en leerzaam jongerencentrum in Garowe – de hoofdstad van de deelstaat Puntland in Somalië – te creëren. Een nieuw initiatief, een nieuwe ervaring, een nieuwe kans op een hoopvolle en kansrijke toekomst te geven voor jongeren.

De start

Uit de vele gesprekken met jongeren uit (Eyl en) Garowe in Puntland, Somalië blijkt dat ze niet in staat zijn zelfstandig uit hun armoede te kunnen komen. Ook de intelligente jongeren berusten min of meer in hun positie als schoenpoetser of schoonmaker en komen bloot te staan aan de verleidingen van piraterij of radicalisering. Met begeleiding en training vanuit het jeugdcentrum worden kansen op werk geboden, zelfstandig of in loondienst. In het jeugdcentrum worden basisvaardigheden als solliciteren en presenteren getraind. Daarnaast worden jongeren geholpen bij een zelfstandig beroep door elementaire zaken als administratie te onderwijzen.

Het resultaat

De begane grond van het gebouw staat er. De verdieping erop wacht op geld. Daarna kan het gebouw in gebruik worden genomen. Het jeugdcentrum biedt dan werk aan 34 mensen, naast instructeurs en enkele ouderen, voornamelijk jongeren. Trainingen, bibliotheek- en studievoorzieningen en culturele activiteiten zorgen dan voor jongeren met een goede en eerlijke toekomst op hun niveau.

STEM OP DIT PROJECT
928

Wie wordt het Particulier Initiatief van 2015?

Wilde Ganzen heeft veel succesvolle Particuliere Initiatieven geholpen en ondersteund met kennis, een netwerk en geld. Stem nu op één van deze Particuliere Initiatieven. De winnaar ontvangt 10.000,-. Dit bedrag wordt besteed aan bestaande of nieuwe projecten van de stichting. Zo krijgen nog meer mensen kans op een hoopvolle toekomst.