Mooi afscheidscadeau voor ziekenhuis in Kenia

De afgelopen jaren heeft Wilde Ganzen meegeholpen om het Andersen Medical Center in Kenia te verbeteren. Nu is het tijd voor de laatste investeringen, waarna het ziekenhuis op eigen kracht en zonder buitenlandse hulp verder hoopt te gaan.

Project in het kort

Dit ziekenhuis staat in Kitale, een regio in het westen van Kenia. Het is opgericht door de Nederlandse tropenarts Bea Andersen–Schipper, mede-eigenaar van bloemenkwekerij Mount Elgon Orchards die in deze regio een van de grootste werkgevers is. In 2006 is het ziekenhuis in handen gekomen van de Mount Elgon Trust, een organisatie die zich richt op de verbetering van de economie en de levensstandaard van mensen in de buurt van het zorgcentrum.

Op eigen kracht verder

Volgend jaar wil het ziekenhuis op eigen kracht verder. Dat betekent dat alle sponsoren, waaronder Wilde Ganzen, zich terugtrekken. Om de mensen in Kenia een goede start te geven, willen we nu nog een keer een paar investeringen doen. Zo moet de kraamkliniek nodig gerenoveerd worden, is er nieuwe medische apparatuur nodig en computers. De medewerkers willen we een goede training geven zodat ze sterk in hun schoenen staan als ze straks zelfstandig doorgaan.

Het ziekenhuis is krachtig genoeg om de financiering vanaf volgend jaar zelf te regelen en er komt genoeg geld binnen voor een sterke financiële basis. Wil jij meehelpen ze een mooi afscheidscadeau te geven? Maak vandaag je gift nog over.

Steun dit project

Home