Vorig jaar heeft Wilde Ganzen een ziekenhuis in India geholpen bij de aanschaf van een ambulance. Er zijn echter zoveel patiënten die vervoer nodig hebben, dat een tweede ambulance nodig is om zieke mensen op afgelegen plekken op te kunnen halen. 

100 kilometer ten zuiden van Calcutta in India ligt de plaats Dhaki. In deze regio was tot 15 jaar geleden helemaal geen kliniek aanwezig. Met steun van Wilde Ganzen is er in 2005 een klein ziekenhuis gebouwd met kraamkliniek. Hier krijgen de mensen die onderaan de maatschappelijke ladder staan (de kastelozen) goede zorg. 

Project in het kort

600 mensen per maand hebben een ambulance nodig

Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen zijn er vijf kleinere klinieken gebouwd op afgelegen plekken, zodat 120.000 mensen in geval van nood een beroep kunnen doen op een dokter of verpleegkundige. Soms zijn mensen die naar een kliniek komen zo ziek, dat ze gelijk doorverwezen worden naar het ziekenhuis in Dhaki of met spoed naar Calcutta overgebracht moeten worden. Elke maand gaat het om 500 tot 600 mensen die een ambulance nodig hebben.

Die ene auto die de kliniek nu heeft, kan lang niet iedereen vervoeren. Daarom heeft het Institute for Indian Mother & Child gevraagd of wij mee willen helpen een tweede ambulance aan te schaffen. Voor deze ambulance is een bedrag van 11.796 euro nodig.

Levensreddende hulp

Help je mee dit bedrag bij elkaar te krijgen? Jouw steun betekent voor veel arme mensen in India dat ze op tijd naar een ziekenhuis kunnen worden gebracht voor een veilige bevalling of een levensreddende behandeling of operatie.