Ken je de prachtige natuur van het eiland Java in Indonesië? Miljoenen toeristen komen jaarlijks naar de prachtige stranden, schitterende bossen en natuurlijke grotten. Op twee uur rijden van de stad Yogjakarta te midden Java wonen mensen in een vergeten en arm gebied. Ook de allerkleinste kleuters.

Mary van der Zijden is schooljuf in Tilburg en werd geraakt door het gebrek aan voorzieningen voor de kinderen van 4 tot 6 jaar. Samen met mensen uit de regio Cilacap werd een stichting opgezet om deze kinderen en hun families te helpen.

Project in het kort

Waar kunnen wij deze kleuters bij helpen?

De wet in Indonesië stelt dat kinderen uitsluitend naar de basisschool mogen als ze naar de kleuterschool zijn geweest. En laat er nou in een wijk van de dorpsgemeente Kroya geen officiële kleuterschool zijn! Deze kinderen kunnen we helpen door een school te bouwen.

Het plan is om een gebouw te maken waar overdag de kleuters les in kunnen krijgen en ’s avonds tienermoeders workshops in kunnen volgen. Zo kunnen we niet alleen de jongsten helpen, maar ook jonge moeders stimuleren om een eigen inkomen te verdienen. Het gebouw gaat ook de functie van een eerste hulppost/ gezondheidscentrum vervullen waar de armste mensen te voet naar toe kunnen en waar de kleuters gevolgd worden in hun ontwikkeling.

Help je mee dit plan mogelijk te maken? Voor ruim 56.000 euro kan de stichting in Indonesië een stuk grond kopen, er een schoolgebouw neerzetten en inrichten met toiletten en meubilair. Ook komt er een speelplaats en sportfaciliteiten. De toekomstige docenten krijgen onderwijstrainingen.

Met jouw steun kunnen straks 120 kleuters doorstromen naar het basisonderwijs. Mooi toch?!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.