In het noorden van Oeganda wil een docentenschool graag een keuken bouwen, zodat de toekomstige leraren beter eten krijgen en er in de keuken zelf cursussen gegeven kunnen worden over gezondheid en voeding.

Het John Fisher Teachers Training Institute maakt van leerlingen leraren. Ze worden opgeleid om straks niet alleen les te geven in vakken als rekenen en taal, maar ook in het verwerken van trauma’s. Want in Oeganda hebben nog veel mensen last van het gewelddadige verleden van het land. Tel daar de armoede bij op en je hebt grote sociale problemen.

Project in het kort

Op de school wordt nu nog gekookt op houtvuurtjes in de buitenlucht. Dit is niet alleen milieuvervuilend, de rook is ook slecht voor de gezondheid van de koks. Daarnaast kost het relatief veel tijd en mankracht om de maaltijden te bereiden op deze houtvuurtjes.

Zonder keuken moet de school sluiten

Met een aparte keuken kunnen maaltijden efficiënt gekookt worden op een biogasinstallatie. Voor de koks een stuk gezonder en fijner werken. En ook de leerlingen en de school zelf gaan erop vooruit. Niet in de laatste plaats, omdat een keuken een vereiste is van de organisatie die de accreditatie afgeeft. Zonder keuken moet de school sluiten.

Al het voorwerk voor de keuken is al geregeld, ook de apparatuur is al besteld. Wat rest is het gebouw zelf. Help je mee om de bouw mogelijk te maken? Voor 13.500 euro kunnen we samen met Stichting Schools for Youth de school openhouden, waardoor de leraren van de toekomst Oeganda verder kunnen helpen.