In Oeganda willen we graag samen met stichting Hearts-Vision een educatiecentrum bouwen voor straatkinderen en hun ouders. Hier krijgen ze onderwijs, medische zorg en hulp bij de opvoeding.

In Kampala, de hoofdstad van Oeganda leven naar schatting zesduizend kinderen noodgedwongen op straat. Elke dag komen er tien kinderen bij. Door armoede kunnen ouders vaak niet voor ze zorgen. Kinderen ontvluchten ook regelmatig hun huis vanwege onveilige situaties, gebroken gezinnen en soms zijn de ouders ziek of overleden. 4 jongetjes kijken vrolijk in de camera in Oeganda.

Gelukkig zijn er mensen die zich voor deze groep inzetten. Zo is er stichting Hearts-Vision. De vrijwilligers van deze organisatie organiseren wekelijks een programma waarbij straatkinderen medisch gecontroleerd worden en medicijnen, kleding en eten krijgen. Ook worden er sport- en spelactiviteiten georganiseerd. Sommige kids krijgen via sponsoring onderdak en onderwijs.

Project in het kort

De oplossing: preventie

Deze inzet, hoe goed ook, is alleen niet de oplossing van het probleem. Want elk jaar komen er meer straatkinderen bij. Daarom komt Hearts-Vision nu met een preventieve aanpak en gaan ze hulp bieden aan de gezinnen van deze straatkinderen. Daar is een educatiecentrum voor nodig.

Wij vragen vandaag jouw hulp bij de bouw van dit centrum. In dit gebouw wordt overdag straks praktijkgericht onderwijs gegeven aan de jeugd. Doel is educatie bieden aan de kinderen, zodat ze zichzelf in de toekomst kunnen redden door middel van een eigen bedrijfje of een baan. ’s Avonds wordt het centrum gebruikt voor beroepsopleidingen en cursussen voor de ouders. Als zij een baan kunnen vinden, kunnen ze beter voor hun kinderen zorgen. Ook kunnen zij er terecht voor familie- en kindercounseling, therapie en coaching. Met concrete hulp bij de opvoeding kunnen grote problemen worden voorkomen. Tenslotte komt er een medische post voor eerste hulp in het centrum.

Een jongetje met een rood shirt lacht in de camera in Oeganda. Dit project kost in totaal 101.471 euro. Daarvoor worden twee klaslokalen neergezet, een recreatieruimte met keuken en ziekenboeg, een waterput voor veilig drinkwater en toiletten met wasruimte.

Geef voor een betere toekomst

Samen kunnen we jaarlijks 600 kinderen, 200 moeders en 100 vaders goed onderwijs geven. En daarmee kunnen we hopelijk voorkomen dat kinderen op straat belanden. Geef jij de ouders en de kinderen deze kans op een betere toekomst?