Eigen toiletten en washokken voor eilandbewoners

Op het eiland Flores gaan de meeste mensen al hun levenlang het bos of de zee in om hun behoefte te doen. Toiletten en wasgelegenheden zijn er niet. Daar wil de burgermeester, samen met de bewoners en wat hulp van buitenaf, zo snel mogelijk wat aan doen.

Projectfoto Indonesie p2015.367 b

Doordat de hygiëne niet goed is door het gebrek aan toiletten en wasgelegenheden, hebben de bewoners vaak last van allerlei ziektes zoals diarree. Het plan is daarom als volgt: bij ieder gezin een unit bouwen met toilet en douche. De lokale organisatie Yayasan Help Flores wil dit samen met de Nederlandse stichting Help Flores realiseren.

Project in het kort

Onder armoedegrens

Ze willen starten in de plaats Hewokloang. Daar hebben de inwoners, veelal boeren, weinig inkomen. Ze leven onder de armoedegrens, dus hebben geen geld om deze units te maken. Het plaatsje ligt in de bergen, dus er is geen water beschikbaar. Dat wordt best een uitdaging! Herbert van Loon: “We willen starten met 105 units. Daar hebben dan circa 1.200 personen profijt van!”

Privacy en hygiëne

Als ieder gezin een eigen plek heeft, betekent dat voor het eerst in hun leven privacy bij wassen en toiletteren. Je kunt je voorstellen wat een enorme verandering dat is. En met de hoge temperaturen op dit eiland, is het niet alleen fijn om je te kunnen wassen, het voorkomt ook infecties. Dat betekent een enorme vooruitgang qua gezondheid in de regio!

Helpt u mee om dit belangrijke project uit te rollen? Doneer vandaag nog!

Projectfoto Indonesie p2015.367

Dit project is in uitvoering

Home