Vrouwen in India gaan vooruit met een geit

Wat heeft een psychisch probleem met een geit te maken? In India krijgen honderd vrouwen met een psychiatrische aandoening een geit om voor te zorgen. De eerste resultaten zijn spectaculair! De vrouwen voelen zich nuttig, de band met de familie wordt versterkt én ze verdienen er een inkomen mee.

Project in het kort

“Die wordt niet meer beter. Ik denk ook niet dat ze ooit weer kan werken, laat staan dat we haar weer in huis nemen…” In India wordt vaak negatief gedacht over mensen met een psychiatrische aandoening. Gelukkig is er de organisatie Udavum Karangal. Zij helpen mensen in nood. En het maakt niet uit welk geloof je hebt, wat je afkomst is of in welke kaste je geboren bent.

Hulp in eigen buurt

In de plaats Coimbatote kunnen mensen met psychische problemen hulp krijgen van professionele zorgverleners. Het mooie daarbij is dat ook de familie en de buurt erbij betrokken wordt. Want het is voor veel mensen beter om in hun eigen omgeving te blijven wonen, dan weggestopt te worden in een tehuis. Omdat de families erg arm zijn, worden behandelingen, medicijnen en adviezen gratis verstrekt.

Een Indiaase vrouw met een geit in haar armen lacht in de camera.Om helemaal af te rekenen met het vooroordeel dat mensen met een psychische aandoening ‘niks meer kunnen’, krijgen honderd vrouwen een geit. Het houden en verzorgen van zo’n geit is niet alleen een goede bezigheidstherapie, maar zorgt ook voor inkomen. De melk van de geiten wordt verkocht en jonge geitjes gaan naar de markt. De vrouwen kunnen de verzorging van hun geit samen met familieleden uitvoeren, waardoor de onderlinge band wordt hersteld of verbeterd.

Meer zelfvertrouwen en aanzien door een geit

Bij een eerder pilotproject waren de resultaten super: de vrouwen kregen meer zelfvertrouwen en ze kregen een veel betere positie in de samenleving. Eindelijk voelden ze zich weer nuttig en konden ze zelf geld verdienen.

Wil jij dit prachtige project in India ondersteunen? Met jouw bijdrage kunnen we samen met stichting Helpende Handen India honderd geiten kopen en krijgen de deelnemende vrouwen begeleiding om thuis in hun eigen veilige omgeving goed te zorgen voor deze dieren.

Steun dit project

Home