Wil je een project voor meisjes in India steunen? Dan is dit iets voor jou. Wij hebben in totaal € 36.904,50 nodig voor de bouw van een hostel voor meisjes bij een school.

In de zeer arme en droge regio Jalihal staat een grote school voor de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Kinderen uit arme boerengezinnen krijgen hier een middelbare opleiding waar ze wat aan hebben. De regio is uitgestrekt, woningen liggen vaak op grote afstand van de school en er rijden geen busjes of andere vormen van openbaar vervoer. Leerlingen moeten lopend of fietsend de weg afleggen, voor veel kinderen een lange route.

Ideale oplossing

Voor kinderen die ver weg wonen is de ideale oplossing een hostel bij de school, waar ze veilig kunnen overnachten. Voor de jongens is er al een hostel. Nu wil de Indiase organisatie YPS samen met stichting Hulpfonds Rotary Den Helder Julianadorp een hostel gaan bouwen voor meisjes.

Project in het kort

Het plan is om een gebouw neer te zetten met acht kamers. Per kamer is er plaats voor vier meisjes, die allemaal tussen de 14 en 18 jaar oud zijn en uit arme gezinnen komen. Elke kamer krijgt een eigen badkamer en toilet. Ook krijgt het hostel een keuken waar de meisjes zelf kunnen koken of waar voor hen gekookt gaat worden. Het gebouw wordt beveiligd met een hek.

Moeder en dochter India
Een moeder en haar dochter, voor hun huis in de regio Jalihal in India.

Voor een betere toekomst

Steun jij deze meisjes in India? Met jouw hulp kunnen deze jonge vrouwen zo lang mogelijk naar school. Dat is niet alleen goed voor hun eigen toekomst, maar ook voor de hele familie die vaak ongeletterd is. Met een paar euro help je al mee!