Het hele jaar door groente verbouwen

Eerst werden de groenten in plastic kassen verbouwd, maar nu is er een grotere, glazen kas in de stad Tuzla! Dit betekent meer te eten en een hogere opbrengst voor 45 families en ouderen.

DSCN0010

De kassen zijn speciaal voor een groep van uit 225 personen die ver onder de armoedegrens leeft. Zij waren al heel blij met de voormalige zogenaamde ‘tunnelkas’ – ook gesteund door Wilde Ganzen. Maar die was aan vervanging toe. De nieuwe kas is groter en van glas. Nu deze kas er is, mét verwarming, kunnen de gewassen meerdere keren per seizoen worden verbouwd. Zo is er het gehele jaar door voldoende eten!
17 a

Meer groente en meer werkgelegenheid

Ook kunnen ze er nu groenten kweken als uien, tomaten, paprika en sla, die ze voorheen in winkels moesten kopen. Geweldig toch? Bijkomend voordeel is dat de twee medewerkers die voorheen maar negen maanden per jaar in de kas konden werken, nu het hele jaar door werk hebben!

Project in het kort

Kinderen naar school

Een deel van de oogst is voor eigen gebruik en de rest wordt verkocht aan lokale supermarkten. De 45 families en ouderen zijn nu verzekerd van voldoende eten. En met de opbrengst van de verkoop van de groenten, kunnen ze het schoolgeld van hun kinderen betalen. Kortom; vele mooie voordelen waar ze hun hele leven, en generaties na hen, profijt van hebben.

Dit project kwam tot stand door een samenwerking tussen de Nederlandse stichting Proplan, de lokale organisatie Fondacia LJRZIJ en Wilde Ganzen.

Dit project is succesvol gerealiseerd

Home