In de stad Thiruverkadu in India komt een nieuw ziekenhuis met vijftig bedden. Thiruverkadu is een kleine voorstad van de miljoenenstad Chennai en kent meerdere sloppenwijken. De meeste inwoners hebben nu geen toegang tot goede gezondheidszorg. Er zijn te weinig medische posten. En privéziekenhuizen zijn voor deze mensen niet te betalen.

De Indiase organisatie Sri Gayathri Medical Mission and Research Foundation wil de gezondheidszorg voor arme mensen verbeteren met de komst van dit ziekenhuis. Het gebouw staat er al, maar is nog niet helemaal af. Met hulp van diverse sponsoren in India zelf wordt het een ziekenhuis met een spoedeisende hulp, intensive care, operatiekamer, verloskunde en kindergeneeskunde.

Lokale organisatie vraagt om een lift en meubilair

Helaas krijgt de Indiase organisatie de financiering van de inrichting niet helemaal rond. Ze hebben aan de Nederlandse stichting Helpende Handen India en Wilde Ganzen gevraagd of wij mee willen betalen met de aanschaf van een lift voor het vervoer van patiënten, meubilair en beplanting om het ziekenhuis een vriendelijke en aantrekkelijke uitstraling te geven.

Project in het kort

Als het ziekenhuis straks helemaal klaar is, gaan de patiënten een kleine bijdrage betalen voor de medische kosten. Lokale en internationale sponsoren zullen er voor zorgen dat het ziekenhuis genoeg inkomsten heeft om te blijven bestaan. Artsen uit ziekenhuizen in de regio zullen daarnaast op vrijwillige basis hun diensten verlenen.

Betaalbare en goede medische zorg

Help mee om de arme bevolking van Thiruverkadu betaalbare en goede medische zorg te geven. Doneer vandaag nog, zodat het ziekenhuis zo snel mogelijk in gebruik kan worden genomen.