Elke dag staan weer nieuwe kinderen met een beperking, samen met hun ouders, voor de deur van een behandelcentrum in Bangladesh. In het huidige gebouw is geen plek om iedereen te helpen. Met steun van Wilde Ganzen is nu een stuk grond aangekocht voor de bouw van een nieuw centrum.

Het centrum van Association for the Disabled Development (ADD) en stichting Physci draait goed. Het is in 2016 gestart met de behandeling van honderd kinderen, maar inmiddels zijn er al 165 aangemeld en in behandeling.

Project in het kort

Voor kinderen met een beperking

Kinderen kunnen er terecht voor therapie, advies, vaardigheden en voorbereiding op onderwijs. Ouders zijn betrokken en krijgen adviezen en oefeningen voor thuis. Het is het eerste initiatief in de hele regio, waar kinderen met een handicap veelal een geïsoleerd leven leiden, zonder gerichte aandacht, zorg en scholing.

Belangrijke functie in de gemeenschap

Het dagcentrum vervult zo een belangrijke functie in de gemeenschap. Maar er zijn nog honderden kwetsbare kinderen met een beperking in de omgeving die ook zorg nodig hebben. Het centrum wil daarom graag een eigen gebouw op eigen grond bouwen en projecten ontwikkelen om in de toekomst zelfvoorzienend te worden. Nu de grond aangekocht is, kan de bouw beginnen!

Bij de bouw kunnen we je hulp trouwens nog goed gebruiken! Help je mee?