Hoe verzorg je kippen? Hoe krijg je de lekkerste eieren? Deze vakschool in Namibië wil graag meer gekakel in de klas. Met de aanschaf van vijftig kippen kunnen jongeren worden opgeleid tot kippenboer.

In Namibië helpt Wilde Ganzen samen met Steunstichting Onderwijs en Opvoeding Jeugdigen Afrika het Anistemi College in Usakos. Deze vakschool geeft kinderen uit tehuizen en pleeggezinnen én kinderen met een achterstand of een beperking een vakopleiding. Waar nodig krijgen de jongeren extra begeleiding en hulp bij het vinden van een baan. Zo kunnen ze meedoen in de maatschappij en in hun eigen levensonderhoud voorzien.

Project in het kort

Vijftig kippen en airco’s

Naast opleidingen op het gebied van IT, toerisme en bijvoorbeeld houtbewerking, wil de school cursussen geven over veehouderij. Daarvoor willen ze graag vijftig kippen aanschaffen plus bijbehoren en lesmateriaal. Zo kunnen de jongeren leren hoe ze kippen moeten houden en fokken en hoe ze het beste met de dieren om kunnen gaan. De eieren gaan naar de koksopleiding, waar de koks in spe er lekkere maaltijden mee maken voor de eigen kantine.

Om het uit te kunnen houden in de klaslokalen moeten er daarnaast airco’s komen. Het kan in Namibië erg warm worden met temperaturen boven de veertig graden. Nu wordt er alleen les gegeven in de ochtend en de avonduren. Dus die airco komt zeer goed van pas.

In totaal is voor dit project een bedrag van bijna 15.000 euro nodig. Als je vandaag meehelpt, wordt het een eitje om dit bedrag bij elkaar te krijgen!