Een goedlopende school in Nairobi wil meer leerlingen uit achterstandswijken opleiden en begeleiden naar een baan in de horeca. Help je mee?

Veel jongeren in Kenia dromen van een baan, want de jeugdwerkeloosheid is er hoog. Een baan biedt perspectief op een beter leven en zekerheid. Nu lopen ze vaak doelloos rond en raken meisjes vaak op jonge leeftijd zwanger. Een succesvolle carrière opbouwen is daarna een stuk moeilijker.

Jongeren uit achterstandswijken

Gelukkig is daar het St. Therese vocational training center. Deze school is er speciaal voor jongeren uit achterstandswijken. Ze krijgen er een vakopleiding en worden geholpen bij het vinden van een baan. Voor extra inkomsten heeft de school een eigen hostel, zo verdienen ze geld met toeristen en reizigers die er overnachten.

Doordat de school in een goede buurt staat, is er veel contact met hotels en ambassades in de omgeving. De leerlingen volgen vakken als catering, schoonmaak en ICT en velen vinden daarna een baan bij een van die hotels of bij andere werkgevers in de buurt.

Uitbreiding keuken

Dat willen wel meer jongeren uit de sloppenwijken. Daarom is de school van plan uit te breiden. Met de bouw van een nieuwe keuken kunnen meer studenten een opleiding in de horeca tot kok of kelner krijgen. De maaltijden die ze maken verkopen ze aan gasten van het hostel, de broden die ze bakken gaan naar de ambassades. De inkomsten komen ten goede van de school.

Help mee om meer jongeren een relevante opleiding te geven waarmee ze straks een baan kunnen vinden. Zo komt ook voor deze groep de droom van een beter leven binnen handbereik!

Project in het kort