In Marokko zitten veel mensen in een schrijnende situatie. Door een totale lockdown zitten ze thuis, zonder werk, zonder inkomen en daardoor zonder eten. Najib Amhali komt met de Najib Foundation in actie voor kinderen die zwaar getroffen worden door de coronacrisis.

Kinderen staan centraal in de missie van de Najib Foundation. Nu de nood in Marokko hoog is, slaat Wilde Ganzen de handen ineen met cabaretier en acteur Najib Amhali. “Het coronavirus slaat genadeloos om zich heen”, vertelt Najib. “Gezinnen hebben er het meest onder te lijden. Dagloners kunnen niet meer werken, waardoor ze geen geld meer hebben om voedsel voor hun kinderen te kopen.”

Project in het kort

Voedselpakketten voor 4.000 gezinnen

De Najib Foundation geeft noodhulp aan 4.000 gezinnen. Zij wonen vaak in kleine dorpen, in bergachtige gebieden die moeilijk te bereiken zijn. Samen met hulporganisaties in Marokko en met steun van de lokale overheid worden deze mensen opgezocht en geholpen.

Najib: “Samen met Wilde Ganzen schenken we ieder gezin een voedselbon van 25 euro. Daarmee kunnen ze zelf in de supermarkten waar we mee samenwerken een voedselpakket samenstellen, zodat ze voor drie weken te eten hebben. Vaak gaat het hierbij om mensen die niet op eigen kracht de supermarkt kunnen bezoeken. Vrijwilligers gaan die mensen helpen.”

Op deze manier kunnen gezinnen die op dit moment geen enkele vorm van inkomen hebben, deze zware coronacrisis overleven. “In Marokko zijn altijd al mensen die in grote armoede leven”, zegt Najib. “Maar nu is de nood hoog. Door saamhorigheid en er voor de ander te zijn, kunnen we samen corona verslaan en voorkomen we dat mensen naast het virus ook getroffen worden door honger.”

Wil jij dit noodplan en anderen ondersteunen? Kom dan zelf in actie en maak vandaag nog een donatie over aan het Wilde Ganzen Coronafonds.