Samen met Maya Universe Academy Netherlands vragen wij uw hulp bij de bouw van een nieuwe school voor kinderen uit arme gezinnen in Nepal.

Project in het kort

’s Zomers te heet, ’s winters te koud, in het regenseizoen te nat en bovenal het gehele jaar door te klein en te donker. Dat zijn de huidige lokalen van de Maya Universe Academy in Tanahun, Nepal. Sommige klaslokalen zijn gemaakt van bamboe en klei. Elk jaar moeten ze worden gerenoveerd om het moessonseizoen door te komen.

Ambitieus

Leerlingen van het de Maya Universe Academy in Tanahun, Nepal poseren.
Leerlingen van het Maya Universe Academy in Tanahun.

De lokalen zijn niet meer geschikt om les in te geven, terwijl de school steeds meer leerlingen krijgt. Daarom wil het bestuur graag een nieuw gebouw dat van steen is en aardbevingsbestendig. De plannen zijn ambitieus: er moeten uiteindelijk zes lokalen, een bibliotheek en een computerlab gebouwd worden. Omdat dat erg duur is, wordt nu eerst begonnen met het aanleggen van een stevige fundering en de bouw van de begane grond. De twee verdiepingen daar bovenop komen later.

Maya Universe Academy is een consortium van vier scholen en opgericht door jonge Nepalese visionairen die kinderen van arme ouders de kans willen geven goed onderwijs te krijgen. De school brengt geen collegegeld in rekening.

Leerlingen maken huiswerk in een klein klaslokaal in Nepal.
De klaslokalen zijn nu nog veel te klein.

In plaats daarvan werken de ouders twee dagen per maand vrijwillig op de school. Ze runnen een boerderij en met de verkoop van biologische groente en vlees verdient de school geld. De leerlingen worden gestimuleerd om onafhankelijk en kritisch te denken en er is veel aandacht voor sport, kunst en muziek. De overheid heeft de school officieel erkend.

De plannen

In deze eerste fase van de bouw vragen wij jouw hulp bij de bouw van de begane grond van de school. Deze verdieping wordt aardbevingsbestendig en zo opgeleverd dat er gemakkelijk twee verdiepingen bovenop kunnen worden gebouwd. Daarnaast zal er een toiletblok met septic tank gebouwd worden voor twaalf toiletten.

Met jouw bijdrage kan de bouw dit voorjaar nog van start gaan en krijgen straks 250 leerlingen uit arme gezinnen beter onderwijs!