In het grootste publieke ziekenhuis van Gambia heerst altijd bedrijvigheid. De ruim 500 bedden worden continue bezet door mensen die vanuit het hele land naar de hoofdstad komen. Het ziekenhuis is hun hoop op behandeling, een operatie of genezing. Helaas is de operatiekamer (OK) in slechte staat.

Sinds de bouw van het ziekenhuis in 1890 en de laatste renovatie in 1953 hebben er geen renovaties meer plaatsgevonden. Zowel de ruimtes als de inventaris zijn verwaarloosd. Je kunt je dus voorstellen dat het gebouw niet meer aan de moderne eisen voldoet en soms gewoon gevaarlijk is. Mensen komen er om te genezen, maar worden doodziek door infecties die voortkomen uit slechte hygiënische omstandigheden.

Project in het kort

Er is al een OK #Gelukt

In 2016 heeft Wilde Ganzen al geld ingezameld voor de renovatie van de oogoperatiekamer van het ziekenhuis. Dit project is gelukt, de kamer is gerenoveerd en patiënten kunnen hier veilig geopereerd worden. Het infectiegevaar is daardoor drastisch verminderd. Nu is de kleine OK toe aan een grondige update. Dit is het volgende deel van de renovatie. De chirurgen willen graag dat de huidige ruimte vergroot wordt, dat er nieuwe betegeling komt, plafonds aangepakt worden, het sanitair vervangen wordt en de elektriciteit vernieuwd wordt.

Samen met The Heart for Gambia Foundation zamelen wij nu het geld in voor deze renovatie. Er is ruim 24.000 euro nodig. Een bedrag waarmee we de zorg voor patiënten flink kunnen verbeteren.

Jouw bijdrage maakt een groot verschil voor dit ziekenhuis in Gambia. Help je mee?

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.