Hou een succesvol revalidatiecentrum in Ghana draaiende met de aanschaf van zonnepanelen. Zo hebben ze nooit meer last van stroomstoringen maar wél een lage energierekening!

In 2013 heeft Wilde Ganzen geld ingezameld voor de inrichting van het Hope for Children and Aged Rehab Centre in de plaats Sunyani in Ghana. Sindsdien is dit revalidatiecentrum alleen maar gegroeid. Vorig jaar revalideerden er 607 mensen, waarvan 212 kinderen, vaak afkomstig uit boerengezinnen.

Ergernis en hoge brandstofrekening

Vervelend genoeg valt de stroom vaak uit. Dit zorgt niet alleen voor overlast en ergernis in het centrum, maar ook voor een hoge brandstofrekening. Want telkens als er een stroomstoring is, moet het noodaggregaat bijspringen. Dit apparaat draait op dure en vervuilende diesel.

Simpele oplossing

De oplossing is simpel: zonnepanelen! Voor 24.614 euro kan het centrum genoeg panelen aanschaffen om het hele gebouw van stroom te voorzien. De energievoorziening is daarmee geen vaste kostenpost meer en het is ook nog eens goed voor het milieu. Onderhoud en reparaties worden betaald uit de inkomsten van het revalidatiecentrum.

Project in het kort

Vanuit Nederland wordt het centrum ondersteund door de stichting Vrienden van Ghana-Laarbeek. Zij vragen samen met Wilde Ganzen jouw aandacht voor dit kleine project, dat een groot resultaat oplevert.

Help mee om de zonnepalen aan te schaffen. Zo kan het Hope for Children and Aged Rehab Centre zo veel mogelijk mensen in de regio Brong-Ahafo in Ghana optimaal helpen om te revalideren en weer mee te draaien in de maatschappij. Doneer je vandaag nog een bijdrage? Alvast dank!