Met de bouw van een vakschool voor bouwkunde en kleermaker krijgen de jongeren van Kartong in Gambia een goede kans op de arbeidsmarkt. De vicieuze cirkel van armoede kunnen we daarmee doorbreken. 

Yankuba Jatta woont in Kartong, een plaats in Gambia waar 5.500 mensen wonen. Yankuba is meubelmaker en dakbedekker. Samen met zijn tweelingbroers Sainey en Sanna voelt hij zich verantwoordelijk voor de volgende generaties. Ze willen de jongeren een goede toekomst bieden en ze willen dat het gebied waarin ze wonen tot ontwikkeling komt en dat er vooruitgang komt. Daarom hebben ze de stichting Triple C Gambia opgericht. De drie C’s staan voor Change Children’s Chances.

Uit de armoede komen

Samen met de Nederlandse stichting Triple C Elburg wil Yankuba vakonderwijs gaan aanbieden. In Kartong zijn er nu nauwelijks mogelijkheden voor beroepsonderwijs. Kinderen krijgen geen kans een vak te leren en worden later visser of boer. Werk dat hun voorouders ook altijd al deden en waar weinig geld mee valt te verdienen. Hierdoor blijven ze in armoede wonen.

Project in het kort

Samen met Wilde Ganzen wil Triple C een school bouwen waar jongeren opgeleid kunnen worden tot bouwkundige en kleermaker. Na afloop ontvangen ze een officieel erkend diploma en hebben ze veel meer kansen om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Per jaar kunnen straks ruim 100 jongeren naar deze school en is er ook werk voor tien leraren.

Veel profijt en economische vooruitgang

Als je bedenkt dat een vakman straks een hele familie kan onderhouden, dan kun je je voorstellen dat heel veel mensen van deze vakschool gaan profiteren. De jeugd krijgt kansen op een betere toekomst en de regio een economische impuls.

Help je mee om dit voor elkaar te krijgen? Elke donatie is welkom!