Op het platteland van Sri Lanka leven veel mensen in armoede. Deze situatie maakt inwoners machteloos en depressief. Met jouw steun kunnen we 250 werkeloze jongeren een opleiding geven, waarmee ze een veel grotere kans op een baan maken.

In het afgelegen regio Tanamalwila in Sri Lanka leeft veertig procent van de bevolking onder de armoedegrens. De meeste mensen zijn boer en afhankelijk van regen als watervoorziening. Door aanhoudende droogte is de werkloosheid groot en daardoor ook de armoede. Door jonge werklozen de mogelijkheid te geven een beroepsopleiding te volgen met uitzicht op een baan, willen we ze een nieuw perspectief op een betere toekomst bieden.

Meer zelfvertrouwen en grotere ambities

In 2016 is Wilde Ganzen samen met Arthacharya Foundation in Sri Lanka en Sampath Foundation in Nederland met een eerste project gestart om 420 jonge werkelozen te helpen. “Alle jongeren die mee hebben gedaan, hebben vaardigheden geleerd waarmee ze de arbeidsmarkt op kunnen”, vertelt Tikiri Rajapaksha, programmamanager bij Arthacharya Foundation. “Ze hebben dankzij de trainingen ook meer zelfvertrouwen gekregen en grotere ambities. Een kwart heeft inmiddels een baan en veertien jongeren hebben een microkrediet gekregen voor een eigen bedrijf.”

Project in het kort

Dit jaar willen we een nieuwe groep jongeren helpen. Het gaat om 250 jongeren, waarvan 150 meisjes, die moeilijk aan een baan komen. Wij willen ze wederom trainingen geven om bijvoorbeeld mobiele telefoons te repareren of elektriciteit aan te leggen. Ook gaan we ICT-trainingen en schoonheidsopleidingen geven. Opleidingen waar ze gelijk mee aan de slag kunnen. De jongeren die de training met succes afsluiten krijgen tevens de kans om met een microkrediet een eigen bedrijf te starten.

Geef jij de jongeren van Tanamalwila de kans zich te ontplooien en te ontdekken waar hun talenten liggen? Met jouw bijdrage kunnen we nog deze zomer met de opleidingen starten!