In het westen van Kenia zijn veel inwoners onbekend met fysiotherapie. Patiënten leven daardoor onnodig met lichamelijke ongemakken. Met dit project ondersteunen we zeven revalidatieklinieken met een goedkope lening, zodat zij meer mensen kunnen helpen met betere zorg.

In West-Kenia alleen al wonen miljoenen mensen. En toch zijn er maar twintig fysiotherapeuten. Veel patiënten leven onnodig met klachten die gemakkelijk te behandelen zijn, zoals rugklachten en pijnlijke knieën.

Leningen en trainingen

In samenwerking met de Kisumu Medical and Educational Trust Foundation (KMET) en de Nederlandse IISAH Foundation gaan we betaalbare leningen en financiële trainingen aanbieden aan zeven revalidatieklinieken. Zij krijgen een lening van maximaal 5.000 dollar. Dit bedrag moeten ze binnen zes tot twaalf maanden terug betalen. Is dat succesvol, dan mogen ze opnieuw een lening aanvragen, ditmaal met een maximum van 10.000 dollar.

Project in het kort

Kwaliteit van leven verbeteren

Met deze lening kunnen de klinieken de kwaliteit van zorg verbeteren en meer patiënten helpen. In totaal zullen 1575 personen van dit project profiteren. Dankzij fysiotherapie zal de kwaliteit van leven voor deze mensen flink vooruit gaan. Met de inkomsten uit deze behandelingen kan de revalidatiekliniek de lening afbetalen en hopelijk op langere termijn ook hun diensten uitbreiden.

Klinieken die aan dit project meedoen krijgen bedrijfstrainingen, waarin ze les krijgen in boekhouden, financiële regelgeving, het benutten van zakelijke kansen en marketing.

Geeft u de revalidatiesector in Kenia een steuntje in de rug? Met uw hulp kunnen zij veel mensen van hun lichamelijke pijn af helpen.