De Ethiopische organisatie Elf & Gasha Medical Centre wil een medisch centrum bouwen in de stad Debre Markos. Met betaalbare zorg kan hiermee de gezondheid van de arme bevolking flink verbeterd worden.

De inwoners van Debre Markos in Ethiopië zijn slecht te spreken over de huidige gezondheidsinstellingen in hun stad. De meeste klinieken zijn privéklinieken voor een kleine groep rijken. Deze ziekenhuizen zijn veel te duur voor het gros van de inwoners. Elke dag staan er daarom enorme rijen voor de medische posten van de overheid. Maar daar is te weinig aandacht voor preventie en goede voorlichting over onderwerpen als hygiëne en zwangerschappen.

Nieuw ziekenhuis

De stichting Elf & Gasha Medical Centre wil hier iets aan doen. Deze stichting bestaat uit Ethiopische mensen met een medische achtergrond. Voor dit project werken ze samen met Elf Gasha. Deze stichting heeft een goede naam onder de lokale bevolking en bezit een eigen gebouw in de stad. Samen willen ze een nieuwe vleugel aan dit pand bouwen waarin een ziekenhuis wordt gevestigd.

Project in het kort

Voor arme patiënten

In dit medisch centrum is straks plek voor Eerste Hulp, zwangerschapscontroles en verloskunde, vaccinaties en kleine ingrepen. Ook komt er een laboratorium en een röntgenapparaat. In dit centrum kunnen 40 patiënten per dag worden behandeld. Dat zijn er 9.060 per jaar. Allemaal patiënten uit de arme lagen van de bevolking. Zij betalen voor deze zorg een klein bedrag en kunnen er medicijnen kopen tegen een redelijke prijs.

Voor de bouw van dit ziekenhuis is bijna 70.000 euro nodig. De Nederlandse stichting Drieluik Maatschappelijk Actief helpt mee dit bedrag op te halen. Doe je ook mee? Zo maken we samen het positieve verschil waar de bevolking in deze Ethiopische regio naar op zoek is!