Beter onderwijs voor gegroeid aantal leerlingen

Beter onderwijs voor gegroeid aantal leerlingen

De Santa Cruz Mission School in Lem-ehek heeft er sinds oktober 2013 vier lokalen bij. Door een samenwerking met de gelijknamige Nederlandse stichting en met steun van ons zijn er drie extra lokalen gebouwd bij de vakschool en één lokaal bij de middelbare school. Het resultaat: er is nu voldoende ruimte voor het gegroeide aantal leerlingen.

“Voorheen was het soms een uitdaging voor de docenten en de leerlingen om zich te concentreren. De lokalen zaten erg vol, wat les geven en volgen niet bepaald makkelijk maakte”, vertelt Jos Schrijvers van de stichting Santa Cruz Mission Schools Filippijnen.

Project in het kort

  • Filipijnen
  • Hiermee zijn 794 mensen geholpen
  • Kwaliteitsonderwijs
  • Totaal kosten van dit project € 11.000,00
  • Project nr. P2011.0425

Spelen en leren

Momenteel is het scholencomplex onderverdeeld in zes basisscholen, twee middelbare scholen en één vakschool. Het aantal leerlingen blijft groeien. Zowel de ouders als de docenten zijn dan ook erg blij met de uitbouw. En de leerlingen natuurlijk, die de kans krijgen om samen met andere kinderen te spelen en te leren.

Op naar de toekomst dankzij onderwijs

Ook Maria Gandam van de schoolstaf is dankbaar. “Onze school bestaat al 50 jaar. Het is een bijzondere school want in deze regio leven nog veel inheemse stammen. Met de vier nieuwe lokalen kunnen we voorlopig weer vooruit en bereiden wij de kinderen voor op een mooie toekomst.”

Dit project is succesvol gerealiseerd

Home