De bevolking in en rond Kitale in Kenia leeft veelal van de mais op kleine stukjes land. Het inkomen en de levensstandaard van de mensen is laag en velen zijn ziek of overlijden aan de gevolgen van HIV/Aids. Het Andersen Medical Center biedt zorg, maar er is een tekort aan verpleegkundigen. De bouw van 4 stafwoningen bij dit centrum kan hier verandering in brengen

Zorgvoorzieningen als het Andersen Medical Center zijn van levensbelang. Het centrum biedt onder meer zorgverlening op het gebied van HIV/Aids, zoals bloedtesten, begeleiding, monitoring, therapie, medicatie, voedingsadvies en behandeling van zwangere vrouwen. Het was moeilijk om voor langere tijd goed geschoolde verpleegkundigen en andere personeelsleden te betrekken en behouden. Tot enkele jaren geleden verbleven de 20-30 medewerkers  in zeer basale woonomstandigheden. Er was een groot verloop.

Project in het kort

4 stafwoningen

Inmiddels is een aantal stafwoningen gebouwd. Wilde Ganzen wil samen met Stichting Ondersteuning Kitale de laatste woningen realiseren. Er zullen 4 huizen gebouwd worden voor de  medewerkers en hun gezinnen, met daarin 2 kamers en een keuken. Er zullen sanitaire ruimten met toiletten, wastafels en douches worden gebouwd. Naast water wordt er elektriciteit aangelegd en worden muren gerenoveerd.

Klaar voor de toekomst

Hiermee kan de kliniek goed geschoolde personeelsleden aantrekken en behouden, die voor langere tijd kunnen wonen en werken bij de kliniek, die zorg en behandeling biedt voor zo’n 30.000 patiënten per jaar.

Draag je bij aan deze huisvesting voor artsen en verplegend personeel, zodat zij onder goede omstandigheden bij de kliniek kunnen verblijven en de bevolking op goede zorg kan blijven rekenen? Alvast hartelijk dank voor je gift.

Consult AMC